Mihai Chirica a pus mobilier de spital în stații. Wink plătește 20 euro/lună chirie și încasează 600 euro/lună din publicitate la o singură stație Mihai Chirica a pus mobilier de spital în stații. Wink plătește 20 euro/lună chirie și încasează 600 euro/lună din publicitate la o singură stație

Chirica se autodenunță în Afacerea Wink: 5 ani de hoție și milioane de euro „sifonați” fără licitație


La două săptămâni de la dezvăluirile REPORTER, primarul a trecut în grabă pe ordinea de zi a Consiliului Local licitația pentru toate spațiile de publicitate din transportul public: ecrane, module stații, exterior autobuze și tramvaie. De 45 de zile, Mihai Chirica și firma Wink fug de REPORTER, refuzând să explice de ce nu au respectat legea timp de 4 ani și jumătate. Wink practic s-a reinventat ca afacere pe spatele CTP, mărindu-și de 5 ori cifra de afaceri în ultimii ani. Sunt peste 2 milioane de euro furate între 2015-2019, iar Curtea de Conturi n-a mișcat un deget. Wink plătea 20 de euro pe o stație și încasa 700 de euro din publicitate. Cu 10 stații închiriate, orice om din Iași poate trăi ca un , cu 7.000 de euro profit lunar. Așa cum a anunțat public, REPORTER DE IAȘI a sesizat DNA în Afacerea Chirica-Wink.

Așa cum în filmele polițiste, asasinii se întorc mereu la locul crimei pentru a-și ascunde și mai bine urmele, așa și la Primăria Iași marile golănii și tunuri financiare sunt trecute prin Consiliul Local pentru a le da camuflajul de legalitate.

Ultima manevră: la ședința de vineri, 20 decembrie, se va vota închirierea spațiilor publicitare din stațiile Companiei de Transport Public. Dar până acum, acestea au fost la cheremul Wink, firmă apropiată de conducerea Primăriei. Iar Wink a făcut profituri fabuloase fără să treacă prin nicio formă de licitație.

Închiriază după 5 ani de hoție
Pentru a masca această operațiune, vineri pe 20 decembrie, se va supune la vot, la punctul 25 al ordinii de zi a Consiliului Local, proiectul privind „aprobarea închirierii unor bunuri aflate în administrarea Societatea Compania de Transport Public Iași SA, proprietate a SCTPI SA sau a Municipiului Iași, în vederea întreținerii, a modernizării și a implementării serviciului de informare a călătorilor”.

De fapt, această frază alambicată și cu greșeli gramaticale ascunde un lucru simplu: vor fi scoase la închiriat stațiile CTP, ecranele LCD din cele 100 de autobuze moderne, dar și afișajul pe tramvaie.

Un singur ecran costă 20 de euro chirie pe lună. Din două minute de publicitate ți-ai plătit taxa lunară. Veniturile sunt de zeci de ori mai mari

Au întreținut o căpușă cu milioane de lei
De ce e pitită această licitație? Pentru că o parte dintre stațiile de autobuz și tramvai, dar și ecranele din mijloacele de transport au fost anterior închiriate către firma Wink. Însă fără licitație, doar pe ochi frumoși și în virtutea relației apropiate dintre Cristi Stoica, șeful CTP, și a primarului Mihai Chirica, pe de o parte, cu cei doi asociați Wink, Ștefan Holicov și Doru Chirica, de cealaltă parte.

Pe baza acestei relații, Wink a obținut venituri consistente în ultimii ani, funcționând practic ca o regie de publicitate monopolistă pe stațiile și ecranele LCD ale Companiei Transport.

Au alungat ieșenii din stații
Câteva repere: Wink a plătit câte 20 de euro/lunar pentru o stație de autobuz/tramvai, însă a vândut spațiul publicitar cu 600 de euro, medie lunară. În unele refugii pentru călători s-au adus modificări ale construcțiilor. Wink le-a făcut fără a avea autorizații de construire, periclitând chiar siguranța călătorilor.

În al doilea rând, stațiile au fost personalizate, s-au amplasat în interior biciclete ergonomice, grătar de picnic, paturi de spital, șezlonguri. Practic, o firmă care oferă servicii medicale a montat în interiorul unei stații replica unui RMN. Sau șezlonguri pentru a face reclamă unei agenții de turism.

Pentru asta, Wink a plătit 20 euro/lună către CTP, însă a încasat câteva sute de euro lunar de la firma căreia i-a personalizat mesajul. Păgubit a fost bugetul public, deci ieșeanul de rând. În al doilea rând, stațiile, prin aceste amenajări, au fost imposibil de folosit de călători. A doua pagubă.

CTP plătea mai mult decât încasa de la Wink
Similar, CTP nu a organizat nicio licitație pentru cumpărarea drepturilor de publicitate în autobuze. Până acum, Wink a plătit 20 euro/ecran lunar, adică 40 de euro lunar pentru fiecare autobuz în parte pentru a avea dreptul de a vinde publicitate oricui.

Două precizări: la schimb, Wink primea bani de la CTP pentru a le face reclamă pe monitoarele LCD. Și, în al doilea rând, aberant era și tariful. Spre exemplu, în Galați, oraș de două ori mai mic ca Iașul, cu mai puține trasee și cu mijloace de transport mai vechi, tariful de publicitate în autobuze este de 40 euro/ecran.

Wink ieșea de fapt în câștig folosind autobuzele CTP, societatea plătind mai mult decât încasa în acest schimb de servicii. Căpușeală dusă la extrem prin vânzarea, de către Wink, a cinci module de stații care nu există nicăieri. Nimeni nu spune unde sunt aceste stații vândute la un preț exorbitant: 7.500 de euro/bucată.

Dacă un ieșean ia 10 stații de la CTP, cu 20 euro/lună fiecare, fără licitație, se îmbogățește imediat. Plătește 200 euro chirie și încasează 7.000 de euro din publicitate

Prețurile de pornire sunt foarte mici

Acestea au fost dezvăluirile REPORTER DE IAȘI de la începutul lunii decembrie. Vinerea aceasta, conducerea Primăriei și cea a CTP încearcă să ascundă mizeria sub preș. Vor să treacă proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care se aprobă închirierea prin licitație publică a respectivelor bunuri, proprietate fie a Municipiului Iași, fie a CTP.

Prețul de pornire în cazul celor 357 stații de transport public va fi de 20 euro/bucata, fără TVA. Pentru fiecare sistem audio-video, monitoare LCD (câte două pe fiecare mașină) montate pe cele 100 de autobuze moderne, prețul de pornire la licitație va fi de 40 euro/bucata, fără TVA. Practic, cu puțin peste 11.000 de euro lunar (cât e acum prețul de pornire), o firmă și-ar putea adjudeca publicitatea în toate cele 357 stații din oraș, împreună cu reclama de pe cele 200 de monitoare LCD aflate în cele 100 de autobuze moderne.

În plus, în cadrul aceluiași proiect, au fost prevăzute tarifele și pentru colantarea exterioară a mijloacelor de transport în comun. Prețul de pornire la licitație pentru spațiul exterior la un autobuz tip DAF va fi de 150 de euro + taxa de neutralizare de 2.700 de lei.

Pentru un tramvai simplu articulat GT4/M6D va fi de 100 euro plus taxa de neutralizare, iar pentru un tramvai dublu articulat GT8 va fi de 120 de euro, plus taxa de neutralizare care în acest caz a fost fixată la 4.200 de lei.


Chirica își ascunde spaima, manipulând ieșenii
Practic, Primăria face acum ceea ce trebuia să facă de la bun început: scoate la licitație spațiile publicitare din stații, din interiorul autobuzelor (monitoare LCD), dar și panotajul exterior de pe autobuze și tramvaie.
În referatul aprobat de primarul Mihai Chirica și care e parte a acestui proiect de hotărâre, a fost găsită și o explicație pentru această licitație căzută pe nepusă masa. Astfel, proiectul închirierii acestor bunuri se face în vederea implementării serviciului de informare a călătorilor.

„Pentru schimbarea percepției publicului călător, CTP dorește să crească atractivitatea serviciului de transport, prin oferirea unei soluții care să permită gestionarea eficientă a timpului fiecărui călător (...). Procedând în această manieră, CTP și-ar îndeplini obligațiile care-i revin în calitate de operator al unui serviciu public, iar călătorilor li s-ar facilita accesul la un sistem de transport mai bine gestionat, cu o frecvență predictibilă/curse/itinerariu orar, acordându-i-se astfel posibilitatea unei judicioase programări a timpului propriu”.
În cel mai autentic limbaj de lemn, oficialii companiei și ai Primăriei vor să mascheze faptul că până acum n-au organizat o astfel de licitație. Și că afișând harta transportului public, eventual cu timpii de așteptare din stații, ieșenii își vor organiza mai bine timpul.

Principala problemă a șefilor Primăriei este că trebuiau să facă licitație încă din 2015 și că au încălcat legea timp de peste 4 ani.

Doru Chirica, acționar minoritar la Wink, a refuzat să răspundă întrebărilor REPORTER. Ca și tizul său, primarul Mihai Chirica. Afacerea Wink înseamnă venituri de 800.000 de euro pe an, cea mai mare parte fiind din căpușarea transportului public

Extinderea spațiilor și serviciilor
Pentru a-i da și o latură utilitară, în proiect se vorbește despre înființarea unui Sistem de Informare a Călătorilor (SIC) care să ofere date despre rute, timpii de sosire, rețea de transport, legături, dar și despre realizarea unei aplicații mobile destinată călătorilor, rularea de informații pe ecranele LED și LCD din stații și autobuze. Din același sistem ar urma să facă parte și câteva zeci de ecrane, dar și 40 de totem-uri cilindrice, cu ecrane, pentru informarea călătorilor. Toate investițiile ar urma să fie suportate de firma câștigătoare.
Chirica a încălcat legea refuzând să răspundă
Întrebările pe care REPORTER DE IAȘI le-a adresat, la începutul lunii, lui Cristi Stoica, director CTP, și lui Mihai Chirica, primar, au vizat contractele dintre CTP și Wink. Până la ora editării acestui material de presă, nici Stoica și nici Chirica n-au oferit niciun răspuns:
1) Cele 50 de stații au fost modificate respectând legislația în construcții?
2) Cum explicați că 1 mp de publicitate pe un stâlp costă 20 euro/lună,
iar 20 mp de publicitate pe un modul întreg de stație costă tot 20 euro/lună?
3) De ce nu a fost organizată licitație pentru concesionarea spațiului de publicitate din cele peste 300 de stații pentru transport public din Iași? Câte stații exploatează Wink, fără licitație?
4) Cum poate un agent economic să amplaseze bunurile proprii pe terenul Primăriei fără să aibă autorizație și fără să aibă contract de închiriere cu Primăria?
5) Au autorizații de construire toate stațiile personalizate de către firma Wink în ultimii 5 ani? Ce sens mai au stațiile în care poți face un grătar, dar în care oamenii nu mai au loc să stea?

6) Care este valoarea taxelor de publicitate plătite anual de către firma Wink, având în vedere că regimul taxelor locale este informație cu caracter public?

Trei familii au sentință definitivă prin care panoul publicitar trebuie dat jos de pe bloc, dar primarul Chirica refuză să o pună în aplicare

Primarul, aliat cu Wink împotriva locuitorilor din Podu Roș

Ștefan Holicov și Doru Eugen Chirica, asociați în Wink Network SRL, cu complicitatea funcționarilor din Primărie, refuză să demoleze un panou publicitar amplasat pe blocul 1001 articole din Podu Roș. Deși există o hotărâre judecătorească definitivă care-i obligă să demoleze panoul, asociații Wink îi ignoră pe magistrați.

Două dintre familiile de la ultimul nivel al blocului, Bălănică și Iftodie, s-au împotrivit montării acestui panou pe imobilul în care locuiesc. Au dat în judecată, iar în octombrie 2016, magistrații Curții de Apel le-au dat dreptate. Judecătorii au dispus anularea autorizației de construire, motivând că pentru această lucrare nu a fost obținut acordul proprietarilor direct afectați, adică și al familiilor Bălănică și Iftodie.

De neînțeles, din octombrie 2016 și până acum, această sentință definitivă nu a fost dusă la îndeplinire. Iar Primăria și Poliția Locală fac scut în jurul asociaților Holicov-Chirica.

Chirica a aplicat la Iași exact modelul „Sechelariu”: a privatizat stațiile de autobuz
Este de notorietate cazul lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, care a prins cheag în afaceri după ce a construit 15 magazine cu produse alimentare poziționate în stațiile de autobuz. Denumite „Selena”, după numele unei nepoate, magazinele din stații au funcționat în regim non-stop și au fost o lovitură financiară de proporții în anii ’90. Cu timpul, Sechelariu (care a murit în 2013) le-a vândut la bucată pentru a-și susține fabrica de hârtie Letea.

Article image
* Firma Wink plătește 20 euro lunar pe fiecare stație de autobuz și vinde publicitate de 600 euro lunar. Anual, se încasează 800.000 de euro, iar Primăria nu primește nici 5%, nefiind organizată nicio licitație. * Stațiile s-au transformat în vaci de muls, ieșenii fiind practic alungați din aceste refugii: s-au pus biciclete ergonomice, grătar de picnic, paturi de spital, șezlonguri total inutilizabile. Stațiile și-au pierd...
Autor cristi tanasa Anchete 02 Decembrie 2019

Article image
Afacerea Wink la CTP, un sistem de căpușare care frizează absurdul. CTP plătește 130.000 de lei către Wink pentru a transmite anunțuri de interes public pe rețeaua de monitoare din propriile sale autobuze. Comparativ, Apavital plătea pe an doar 57.000 de lei. În paralel, Wink rulează pe bani reclamele altor clienți în cele 100 de autobuze CTP. Cum ajunge CTP să plătească cu zeci de mii de euro accesul în propriile sale auto...
Autor cristi tanasa Anchete 06 Noiembrie 2019

Article image
Departamentele din Primărie își pasează, în bășcălie, responsabilitatea punerii în aplicare a sentinței definitive din 2016. Ștefan Holicov, care trebuie să-și dea jos panoul, vrea sechestru pe apartamentele familiilor de la ultimul etaj, cerându-le 23.000 de lei pentru că îi afectează afacerea. E o întoarcere cu susu-n jos a legilor statului. Wink are exclusivitate pe toate veniturile publicitare de la CTP, în condiții sec...
Autor Cezar Moraru Anchete 07 Noiembrie 2019


Additional Info

  • Text afisat sub titlu: Breaking News
Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top