fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 07 Septembrie 2019

Naşterea Maicii Domnului este una dintre cele patru sărbători dedicate Fecioarei Maria. Potrivit tradiţiei, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite. Potrivit statisticii, în România, peste 1.800.000 de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.

Publicat in Social
Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a început o anchetă, după ce pe Facebook a apărut o filmare în care şoferul unei salvări pare să scuipe un cetăţean care îi reproşează faptul că a ajuns târziu la o solicitare făcută prin 112.

Publicat in Moldova
Doi bebeluşi din Vaslui care s-au născut prematur s-au infectat cu un virus necunoscut, cel mai probabil luat din Spitalul de Urgență.

Publicat in Moldova
Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Iaşi, că este anormal faptul că România are de ani de zile ambasade fără ambasadori.

Publicat in Presedintie
Valentin Porcişteanu a câştigat, sâmbătă, Raliul Iaşului, etapa a şasea a Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Publicat in Alte Sporturi
„În urma noilor declarații iresponsabile ale primarului Iașului, aflate deja în atenția Consiliului Național pentru Combatere Discriminării, îi cer acestuia să prezinte în mod oficial scuze prin intermediul ambasadelor tuturor națiunilor pe care le-a catalogat drept „coborâte din copaci“. Iașul este un oraș multicultural, cu o economie globalizată și un sistem educațional care se dezvoltă având în vedere o perspectivă mondială. De asemenea, centrul nostru universitar găzduiește o comunitate de studenți din care fac parte inclusiv cetățeni din statele nominalizate de Mihai Chirica. Este regretabil faptul că cel aflat vremelnic în cea mai înaltă funcție administrativă a orașului verbalizează o gândire primitivă care nu este în nici un fel reprezentativă pentru cetățenii Iașului.

Publicat in Politica Locala
Vineri, 6 septembrie 2019, la sediul Primăriei Municipiului Iași a avut loc dezbaterea publică a planurilor de urbanism și amenajarea teritoriului ale proiectului Silk District. La dezbatere au participat atât persoane fizice interesate de proiect, cât și organizații, asociații, reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor avizate și ai presei ieșene.

Publicat in Administratie Locala
Numărul elevilor în învățământul ieșean de stat a scăzut în doar doi ani cu peste 2.500 de elevi comparativ cu anul şcolar 2017-2018. Astfel, în anul 2017-2018 existau în judeţ 126.342 de elevi, un an mai târziu, în 2018-2019, populaţia şcolară fiind de 124.648, cu aproape 1.700 de elevi mai puţin. Anul acesta, populaţia şcolară a scăzut cu încă aproape 800 de elevi, cifra şcolară preconizată fiind de 123.838.

Publicat in Educatie
Cel puţin 4 morţi, printre care un copil, în urma unui incident petrecut în capitala Germaniei vineri noapte.

Publicat in Eveniment
Femeia din Iaşi violată în repetate rânduri de soţ, sub ameninţarea cuţitului, a povestit calvarul prin care a trecut ea şi cei şapte copii, care au fost şi ei abuzaţi sexual de tatăl lor. Timp de şase ani nu a spus nimănui ce se întâmplă, după ce soţul ei a ameninţat-o cu moartea.

Publicat in Social

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30