fbpx
 
Foto: Stiri Botosani Foto: Stiri Botosani

Alertă printre apicultorii din Botoșani: milioane de albine au murit


Tragedie pentru apicultorii botoşăneni. Milioane de albine din zona comunei Unţeni dar şi din împrejurimi au murit în ultima perioadă. Stupii au rămas aproape goi iar oamenii spun că au rămas fără munca de o viaţă.

Ion Ungureanu, unul dintre apicultorii cu experienţă din Unţeni spune că este o adevărată dramă  şi că anul acesta va rămâne fără jumătate din cantitatea de miere preconizată, scrie „Adevărul”

În situaţia sa se află toţi apicultorii din zonă. Aceştia îi acuză pe fermierii din împrejurimi că au împrăştiat erbicide şi mai mult decât atât că le-au folosit când planta era deja înflorită.

Totul fără să anunţe autorităţile aşa cum spune legea. Dacă ar fi fost anunţaţi, spun apicultorii, şi-ar fi protejat albinele. În aceste condiţii există şi riscul unor dezechilibre în mediul înconjurător.

Reprezentanţii autorităţilor locale din Unţeni spun că au trimis deja la Bucureşti, probe de la stupii respectivi pentru a se vedea dacă într-adevăr albinele au fost otrăvite cu substanţe de ierbicidare.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30