fbpx
 
Andreea Szalontay, noul manager la Institutul Socola. O numire așteptată de jumătate de an

Andreea Szalontay, noul manager la Institutul Socola. O numire așteptată de jumătate de an


Astăzi a fost schimbat managerul de la Institutul Socola, Bogdan Șaramet. Numirea unui nou manager a ajuns cu puțin timp în urmă la spital, de la Ministerul Sănătății. Alegerea a fost Andreea Szalontay, medic psihiatru în cadrul spitalului și șefă de lucrări la UMF Iași. Numele său pentru această numire fusese vehiculat în ultimele luni.

Tinichelele lui Bogdan Șaramet

Bogdan Șaramet părăsește funcția de manager la Socola după un an și jumătate. Principala sa calitate era amiciția din copilărie cu fostul ministru al Sănătății, ieșeanul Victor Costache. Șaramet primise funcția pe filiera PNL, însă în noua guvernare, după alegerile din decembrie 2020, Sănătatea a ajuns în grija USR-PLUS.
De numele lui Bogdan Șaramet se leagă scandalul rețelei cu apă, un proiect plătit în avans și finalizat în condiții improprii, derulându-se o anchetă DNA în acest caz. Vizați sunt cei care au semnat atribuirea contractului și procesul verbal de recepție, rețeaua de apă nefiind propriu-zis funcțională.
De asemenea, în mandatul său, un pacient ținut închis într-o rezervă fără clanță a murit în urma unui incendiu provocat de o țigară lăsată aprinsă.

 

USR-PLUS a apelat la UMF Iași  

USR-PLUS a căutat un înlocuitor încă de la începutul anului. Numele propuse, din resursa de cadre a alianței, fie nu îndeplineau cerințele, fie au refuzat să se înhame la această misiune, într-un spital aflat într-o situație financiară extrem de complicată și afectat de conflicte vechi între diferitele tabere din interior.

USR-PLUS a apelat la recomandările conducerii Universității de Medicină și Farmacie Iași. Prima propunere a fost Romeo Dobrin, dar acesta a refuzat funcția. Următoarea propunere a fost Andreea Szalontay, care este cadru universitar cât și medic la Institutul Socola.
Până la momentul publicării știrii, Andreea Szalontay nu a putut fi contactată.

 

Article image
Interimarul Bogdan Șaramet n-a primit prelungirea delegării, care expira pe 25 februarie. Oficial, e în concediu medical. La Institutul de Psihiatrie e vid de putere: se caută un înlocuitor. Spitalul e un ghem de interese, condus de numeroasele rubedenii care împânzesc toate secțiile și departamentele. Șefa Serviciului Financiar are următorii colegi de muncă: soțul, fiul și fratele Vid de putere la Institutul de Psihiatrie...
Autor Cezar Moraru Anchete 02 Martie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30