fbpx
 
Antropolog britanic: Un trib de „hobbiți” s-ar putea ascunde și azi pe o insulă indoneziană

Antropolog britanic: Un trib de „hobbiți” s-ar putea ascunde și azi pe o insulă indoneziană


Un antropolog britanic crede că un trib de „hobbiți” (specie umană timpurie, care a primit numele personajelor din seria fantasy din cauza înălțimi mici, de cel mult 1,2 metri) încă ar putea trăi ascuns într-o pădure din Indonezia, după ce oasele a 13 creaturi asemănătoare „hobbiților” au fost găsite în 2003.

O echipă de oameni de știință a descoperit o peșteră ascunsă pe o insulă din Indonezia, unde au găsit craniul unei specii neștiute de om. Profesorul Peter Brown, de la Universitatea din New England, Australia, a spus atunci că ar fi fost mai puțin surprins dacă cineva ar fi descoperit un extraterestru.

Un schelet parțial, de sex feminin, al unei creaturi umanoide care avea o înălțime de aproximativ 1 metru a fost exhumat și a fost numit imediat „Hobbitul”, după personajele create de J.R.R. Tolkien.

Cercetările ulterioare au scos la lumină un fapt șocant - că aceste ființe, care au primit denumirea științifică Homo floresiensis (după numele insulei unde au fost găsite scheletele - Flores), ar fi putut să trăiască în același timp cu oamenii de azi.

La aproape 20 de ani de la acea descoperire, încă mai circulă zvonuri că oamenii „hobbiți” nu au dispărut. Potrivit unor legende locale, „hobiții” încă ar trăi în pădurile și munții din estul Indoneziei.

Dr. Gregory Forth, profesor britanic de antropologie și fost profesor la Oxford, a împărtășit detaliile eforturilor sale de a data o parte din oseminte, unele fiind găsite anterior descoperirii din 2003. Spune, de asemenea, că există în jur de 30 de martori oculari care au văzut „hobbiți”, potrivit Live Science.

„Am tras concluzia că cel mai bun mod de a explica ceea ce mi-au spus martorii este că un hominin non-sapiens a supraviețuit pe insula Flores până de curând sau chiar trăiește și în prezent”, spune antropologul.

În 2001, Gregory Forth a vizitat oamenii Lio, un trib străvechi care trăiește în colibe izolate pe insula Flores, la mii de metri deasupra nivelului mării.

Cu ocazia acelei călătorii a auzit multe povești despre creaturi bizare, umanoide, care sunt văzute uneori de localnici.

Acum, Forth spune că această creatură a fost observată ultima dată în 2017, când o femeie din Flores a spus că a văzut un „bărbat-maimuță alergând pe un câmp.”

Antropologul a adunat mai multe mărturii ale unor localnici. Tegu, „un bărbat de 50 de ani, cu diplomă de licență în agricultură”, a spus că a văzut o făptură cu „chip uman, fără haine, cu corp acoperit cu păr fin, ca al unui cățel”. „Nu era maimuță, dar nici om”, i-a spus Tegu lui Forth.

Gregory Forth a scris o carte pe această temă. „Pur și simplu nu știm când a dispărut această specie sau, îndrăznesc să spun, nici nu știm dacă a dispărut”, a declarat Forth pentru Live Science. „Deci, există o posibilitate ca aceasta să fie încă în viață”.

Totuși, experții care au studiat Homo floresiensis sunt sceptici în această privință, tinzând mai curând să creadă că specia este dispărută.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30