fbpx
 
14,5 milioane de euro a plătit Bogdan Gheorghiu pentru 50% din Egros Iași-Suceava. EXCLUSIV

14,5 milioane de euro a plătit Bogdan Gheorghiu pentru 50% din Egros Iași-Suceava. EXCLUSIV


Suma plătită de omul de afaceri Bogdan Gheorghiu pentru a prelua jumătate din afacerea Egros este de 14,5 milioane de euro, conform unor surse neoficiale, demne de toată încrederea, consultate de REPORTER DE IAȘI.

Bogdan Gheorghiu are încredere în viitorul acestei afaceri, având în vedere profilul demografic al județului Iași, singurul din România, în afara Bucureștiului, care are oficial 1 milion de locuitori.

Egros este un complex comercial en gros, adresat în primul rând micilor comercianți pentru aprovizionarea cu mărfuri. În pachetul achiziționat intră și centrul comercial Egros din Suceava.

Pe de altă parte, Bogdan Gheorghiu așteaptă să finalizeze tranzacția cu retailerul Jumbo, căruia ar trebui să-i predea, cu autorizația rezolvată, o hală de mari dimensiuni din Bd. Socola. Conform informațiilor vehiculate în piață, Bogdan Gheorghiu ar obține 10,5 milioane de euro, dacă reușește tranzacția.

Pe 23 martie, prin intermediul societății Ghesto Invest SRL, la care este asociat unic, Bogdan Gheorghiu (48 de ani), a preluat de la Costel Rădeanu (52 de ani), 50% din părțile sociale ale Egros Trade SRL. În aceeași zi, tot prin Ghesto Invest, Gheorghiu a cesionat de la Rădeanu și cele 27,78% pe care acesta le deținea la Egros Invest SRL. La societatea din urmă, 44,44% dintre părțile sociale aparțin Egros Invest, firmă în care, după cum am menționat mai sus, Gheorghiu a preluat 50% din părțile sociale. În documentele aferente tranzacțiilor și aflate la dispoziția REPORTER nu sunt menționate sumele pentru care părțile au bătut palma.

Atât la Egros Trade, cât și la Egros Invest restul părților sociale figurează pe numele lui Cristian Delcea (64 de ani) și al fiicei sale, Caterina. Delcea este un afacerist discret, apropiat de Gheorghiu și Rădeanu.

Article image
Luna trecută a fost parafată una dintre cele mai importante tranzacții din ultima perioadă din Iași. Omul de afaceri Bogdan Gheorghiu a preluat de la Costel Rădeanu, unul dintre cei doi fondatori, jumătate din părțile sociale ale celor două societăți prin intermediul cărora sunt administrate centrele comerciale și de birouri Egros din Iași și Suceava.
Autor cristi tanasa Anchete 28 Aprilie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30