fbpx
 
Genial: directorul Gânju de la CJ și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic și a ieșit pe locul 2 – RESPINS

Genial: directorul Gânju de la CJ și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic și a ieșit pe locul 2 – RESPINS


Iogen Gânju ocupă de 4 ani funcția de director tehnic al Consiliului Județean, dar este interimar

A vrut să-și securizeze un post de Șef Birou Patrimoniu, și-a stabilit singur tematica, a fost unicul concurent și totuși a luat sub baremul minim de 80 p

Cu nota 68,80 a fost declarat respins la proba scrisă

Iogen Gânju a semnat el însuși organizarea concursului, a stabilit datele examenului, bibliografia și tot el a concurat. Tot el a și picat

Fiind bun, rămâne totuși director tehnic, tot interimar

Funcția de șef al Biroului Gestionarea Patrimoniului din cadrul Consiliului Județean (CJ) a fost pregătită pentru sine de către Iogen Gânju, funcționar în cadrul instituției. Și-a fixat singur datele de concurs, și-a făcut bibliografia și tematica, și-a semnat atribuțiile și, când a ajuns efectiv la proba scrisă, a picat-o. Nu a luat decât 68.80 de puncte.
Deși concursul a fost unul intern, de promovare, în care aveau voie să se înscrie doar funcționari publici, nici așa directorul Gânju n-a putut lua examenul, deși a fost candidat unic.

Iogen Gânju a semnat el însuși tematica unui concurs pe care tot el l-a picat

Acesta este, de 4 ani, directorul interimar al Direcției Tehnice din CJ Iași și a vrut să-și securizeze locul în instituțieprin concursulde la Gestionarea Patrimoniului, aflat în subordinea sa. Este o anomalie care arată de fapt haosul din politica de personal la nivel de Consiliu Județean. Director titular al Direcției Tehnice, cu concurs luat, este un alt funcționar care, din cauza procesului fostului președinte Cristian Adomniței, a fost delegat director interimar la un alt departament: Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

A zis să-și aranjeze un post pe viață

Iogen Gânju a fost numit director interimar în perioada în care președinte era Maricel Popa, apoi a fost păstrat în funcție de către actualul conducător,Costel Alexe.
În luna mai a acestui an, Iogen Gânju a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef de birou aflatîn subordinea sa. Serviciul face parte din Direcția Tehnică și se ocupă de tot ce înseamnă active aflate în patrimoniul județului Iași – inclusiv bunurile imobiliare. De asemenea, este persoana care decide condițiile în care se vând sau închiriază bunuri ale Consiliului Județean.
Pe 30 mai, Iogen Gânju, din calitatea de director interimar al Direcției Tehnice, a semnat trei documente în serie: bibliografia, tematica și atribuțiile șefului Biroului Gestionarea Patrimoniului. Documentele au număr de înregistrare consecutiv și se află în arhiva electronică a instituției.

Gânju, al doilea din stânga, lângă Costel Alexe, foarte bun la Consiliul Județean până dă un concurs

Condițiile specifice: exact cele ale lui Gânju

Pe 19 iulie, Iogen Gânju și-a depus dosarul pentru a ocupa postul pregătit din postura de șef. Pe 25 iulie, unicul dosar, al său, a fost declarat admis, comisia cosiderând că îndeplinește cumulativ condițiile.Important: a fost un concurs la care puteau participa doar angajații din Consiliul Județean, nefiind făcut public în afara instituției.
Condițiile de concurs generale sunt cele conforme Codului Administrativ, pe care toți funcționarii le îndeplinesc. La condiții specifice, Iogen Gânju și-a trecut cele pe care le îndeplinește: funcție publică clasa I, cu vechime de 5 ani în specialitatea studiilor, studii inginerești, master în Administrație Publică.
Dosarul de concurs este anonimizat, în baza GDPR, dar surse din cadrul instituției au confirmat că pe numărul de dosar 29566/19.07.2022 a fost înscris Iogen Gânju.

Are un salariu de 9.700 de lei net

Pe 1 august a avut loc proba scrisă, cu bibliografia decisă de acesta, și a picat, cu 68.80 puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte, fiind funcție de conducere.
„Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”,a  răspuns Iogen Gânju. Nu a răspuns la întrebări legate de concursul la care a fost atât organizator, cât și candidat, neexplicând nici cum a ajuns să fie, din păcate, respins.
Conform ultimei declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Județean Iași, Iogen Gânju a avut un salariu lunar net pe ultimul an de 9.700 de lei.

Rezultatul lui Iogen Gânju, un om care a organizat concursul, și-a dat bibliografia, a concurat singur și a ieșit pe locul doi

O anomalie: șef titular dublat de un interimar

Iogen Gânju este director interimar al Direcției Tehnice a CJ, deși departamentul are un director numit în urma unui concurs: Marieta Afilipoaie. Dar titulara ocupă o altă funcție în cadrul instituției, la rândul său fiind detașată provizoriu: șefă a Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă.
Surse din cadrul Direcției Tehnice au explicat faptul că s-a ajuns aici din cauza procesului în care este implicat fostul președinte CJ, Cristian Adomniței. A fost un efect de domino: șefa Direcției Proiecte, Teodora Jinga, a fost trimisă în judecată de DNA în Dosarul „Albumul”. Postul trebuia acoperit și a fost detașată Marieta Afilipoaie, considerată de încredere.
Eliberându-se locul de la Direcția Tehnică, a fost delegat Iogen Gânju. Concursul pentru Direcția Proiecte a rămas blocat până la finalizarea dosarului penal în instanță. În prezent, procesul este strămutat la Curtea de Apel Galați.
Până la închiderea ediției, conducerea Consiliului Județean nu a formulat un punct de vedere privind situația concursului picat de Iogen Gânju.

Article image
Vlad Baba nu avea vechimea necesară pentru a fi manager la Școala Populară de Arte: se cereau 5 ani, el avea 3 ani și 9 luni Interceptări și capturi electronice arată că Vlad Babă și-a ales singur doi din cei trei examinatori la concursul său de manager. I-a propus nominal lui Costel Alexe iar acesta a acceptat. B Costel Alexe a scos o Hotărâre CJ prin care croia condițiile de concurs special pentru Vlad Baba, uitând să a...
Autor cristi tanasa Anchete 18 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: