fbpx
 
Nedelcu e partener de șprițuri cu primarul Nedelcu e partener de șprițuri cu primarul

Nesimțitul Vlad Nedelcu vinde marfă la Primăria Iași, în care este consilier local


Plastic Inject e trecută pe numele verișoarei, dar consilierul PSD a împrumutat firma cu 573.000 de lei și spune că e angajat acolo. Achiziția directă la Primărie s-a făcut în jumătate de oră.

Fără niciun pic de rușine! O firmă la care alesul local PSD Vlad Nedelcu este consilier juridic va livra Primăriei viziere în valoare de 16.000 de lei. Achiziția directă, desfășurată în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), a fost făcută la marea artă: anunțul a fost publicat vineri 22 mai 2020 la ora 15:29. Atribuirea, în aceeași zi, la ora 16:05, cu câteva minute înainte de terminarea programului.

Încă două amănunte esențiale: Nedelcu a împrumutat această firmă, Plastic Inject, cu 573.000 lei, iar unic acționar este Ionela Bianca Fecheci, verișoară cu politicianul PSD.
El nu vede o incompatibilitate
Cererea s-a întâlnit cu oferta în această afacere. La milimetru. Primăria a cerut 1.000 de viziere la 16 lei bucata, deci în total a estimat achiziția la 16.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3.304 euro. Fix pe acești parametri s-a mulat firma Plastic Inject. Târgul s-a parafat în doar 36 de minute.

La Plastic Inject lucrează Vlad Nedelcu, consilier local PSD. O recunoaște chiar pe propria pagină de Facebook, are inclusiv fotografia de copertă cu sigla firmei, dar a promovat și un film de prezentare a vizierelor. „Da, lucrez. Ce legătură are asta? Simt o oarecare tensiune, parcă sunteți procuror. Nu văd o incompatibilitate în această situație. Nu știu dacă a luat o achiziție la Primăria Iași. Eu sunt la firmă pe alt departament. Eu personal nu văd nicio incompatibilitate. Lucrez, pur și simplu. Eventual o să revin în câteva minute cu detalii. O să stau așa și o să cuget și după aceea vin cu detalii”, i-a spus Vlad Nedelcu jurnalistului de la REPORTER DE IAȘI într-o primă convorbire telefonică.

Achiziția Primăriei de la Plastic Inject

Livrează și la Termo-Service
După câteva minute, Nedelcu a adus precizări: „Am revenit cu telefonul, am stat și m-am gândit. Sunt consilier juridic la Plastic Inject. Am sunat acum, am înțeles că au fost licitații cu aceste viziere. Nu este incompatibilitate, în primul rând. În al doilea rând, sunt viziere ieftine. Este 16 lei bucata fără TVA. Este cea mai ieftină vizieră de pe piața românească. Nu există preț mai bun pe piața românească. Și nu sunt viziere de unică folosință, geamul se schimbă”.
După alte minute, Nedelcu l-a sunat din nou pe ziaristul de la REPORTER DE IAȘI referitor la o achiziție similară la Termo-Service. „Este o comandă de 50 de viziere, preț 800 de lei”, a declarat Nedelcu.

Culmea, la ora la care a avut loc discuția telefonică, procedura de achiziție nu fusese încă finalizată la Termo-Service. Firma subordonată Primăriei a lansat anunțul pe 23 mai, cu estimarea de 800 de lei, Plastic Inject făcuse oferta, dar atribuirea nu fusese încă făcută.
Nu se mai încurcă nimeni în morală

Un jurist consultat de REPORTER DE IAȘI a afirmat că cele două calități ale lui Nedelcu, de consilier juridic la firma privată și cea de consilier local nu sunt incompatibile. „În acest caz, vorbim despre o incompatibilitate morală”, a afirmat expertul.
Totuși, legăturile lui Nedelcu cu această firmă, Plastic Inject, sunt mult mai profunde. „E, de fapt, firma lui. În acte, e deținută de un interpus”, a explicat, sub protecția anonimatului, o persoană din anturajul lui Nedelcu. Concret, în declarația de avere pe care a semnat-o în luna iunie 2019, Vlad Nedelcu a menționat că a împrumutat Plastic Inject cu 573.000 lei, echivalentul a 120.000 de euro.

Verișoara Bianca Fecheci e patroana din acte, dar Vlad Nedelcu a împrumutat-o cu 573.000 de lei

Firma verișoarei e fosta firmă a mamei lui Nedelcu
În plus, anul trecut, săptămânalul 7Iași a scris că deținătoarea din acte a firmei Plastic Inject este Bianca Fecheci, verișoară cu Nedelcu. Mai mult, aceeași sursă citată a menționat că Plastic Inject a preluat afacerea falimentară Mobilplast SA: „O fabrică de mase plastice, amplasată pe Calea Chișinăului, care a fost înființată de mama consilierului local, Narciza Nedelcu, fost director al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, numită pe această funcție în timpul guvernării PDL”.

Firma mamei lui Nedelcu a acumulat datorii, a fost scoasă la vânzare și a fost cumpărată de Plastic Inject: teren de 5.800 metri pătrați, hale, clădire de birouri, mașini și utilaje la un preț de nimic. „La sfârșitul anului trecut (2018 – n.r.), firma Plastic Inject SRL a solicitat municipalității emiterea unui certificat de urbanism pentru ca în locul fabricii de mase plastice să construiască un centru de afaceri”, au mai notat cei de la 7Iași.

Vlăduț, putred de bogat din mamă bugetară

Tânărul consilier local PSD Vlad Nedelcu este printre cei mai avuți aleși. În cea mai recentă declarație de avere, acesta a trecut 12 parcele de teren (agricol și intravilan) în suprafață totală de aproape 14 hectare.

Nedelcu are trei case de locuit, un apartament și două spații comerciale/producție. La capitolul mașini figurează doar o Lada 1200 M din 1979, deși este cunoscută pasiunea lui Nedelcu pentru mașini noi de lux. Conduce un Lexus LS, model 2019, de 110.000 de euro.

Acesta are și o colecție de artă plastică și de cult (pictură, grafică, sculptură) pe care și-a estimat-o la 150.000 de euro, dar și cărți, reviste, albume, vederi în valoare de 15.000 euro, în timp ce obiectele de decor (porțelanuri, mobilier) au fost cotate la 12.000 de euro.

În declarație figurează și două împrumuturi, cel de 573.000 lei către Plastic Inject, dar și un altul de 52.000 euro către mama sa, Narciza Nedelcu.

La capitolul „venituri”, Nedelcu a menționat, aferent anului 2018: puțin peste 5.000 de lei de la Balcanic Business Holding (consilier juridic), 11.000 lei consilier local, 13.994 lei salariul de asistent universitar la Universitatea „Petre Andrei”, 2.250 euro din chirii și 6.000 de euro primiți ca rate la dezvoltator.

Nedelcu e un fel de Guliță al Coanei Chirița. Are studii la privat, e mare expert în artă, numismatică, vorbește poticnos și datorează tot mamei sale, fostă directoare la Cadastru, trimisă în judecată de DNA

Și-a făcut un hotel ilegal în centrul Iașului

Vlad Nedelcu (PSD) este un apropiat al primarului Mihai Chirica (acum PNL).

Una dintre loviturile lui Nedelcu în mandatul lui Chirica: a cumpărat o clădire în centrul orașului, pe strada 14 decembrie 1989 la nr. 7. Apoi, a luat autorizaţie de reparații/recompartimentare, dar a dărâmat construcția şi a ridicat una nouă. Primăria a ignorat total faptul că specialiştii au afirmat că Nedelcu se situează în afara legii și că ar fi avut nevoie de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, de autorizaţie de demolare şi apoi de construire.

Mai mult, noul imobil este peste nivelul celui pe care l-a dărâmat. Instituţiile abilitate (Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții) au știut despre şantier, dar nu l-au controlat.

Article image
Priviţi hardughia asta. Am mai scris de ea. Monstruozitatea aceasta e apart-hotelul lui Vlad Nedelcu, consilier local PSD, apropiat de Chirica. O clădire din centrul Iaşului, între Cuza Vodă şi Ştefan cel Mare (doi domnitori depăşiţi de performanţele actuale ale conducătorului Iaşului), construită fără PUZ, fără autorizaţie.
Autor Gabriel Gachi Editorial 13 Mai 2020


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30