fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 11 Ianuarie 2021

Începând de astăzi, ANAF va avea acces la toate conturile bancare ale românilor. Anunțul că registrul central electronic pentru conturi bancare şi conturi de plăţi identificate prin IBAN este operaţional de astăzi, a fost făcut printr-o postare pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit Agerpres. Astfel, toate instituțiile care au conturi pentru persoane fizice și juridice trebuie să trimită Fiscului datele financiare. Noua legislație este creată pentru a lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Publicat in Fiscalitate
Lista bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID în România, care va începe după 15 ianuarie, a fost definitivată și trimisă direcțiilor de sănătate publică, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Publicat in Sanatate
Un adolescent de 17 ani a fost reţinut de poliţiştii brăileni după ce a tâlhărit şi violat o femeie de 80 de ani din comuna Căiuţi, informează Mediafax.

Publicat in Justitie
Prima tranșă din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna - al doilea autorizat în Uniunea Europeană, după cel al Pfizer BioNTech - va ajunge în România miercuri, a anunțat medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

Publicat in Sanatate
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 11 ianuarie, alte 1.987 de infecții cu coronavirus și 71 de decese din cauza COVID-19.

Publicat in Sanatate
UDMR așteaptă ca Norbert Apjok, deputatul său din Maramureș, să își dea demisia din Parlament, după cum a promis înainte de alegeri, considerând că acesta și-a înșelat alegătorii și conducerea formațiunii.

Publicat in Parlament
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun.

Publicat in Guvern
DIICOT Braşov anunţă, luni, reţinerea a patru inculpaţi care au încercat să introducă în ţară din Spania 2 kilograme de cocaină cu grad ridicat de puritate, în valoare de 225.000 de euro, drogurile fiind ascunse în ambalaje de detergent în colete, printre alimente şi haine.

Publicat in Justitie
Procurorii DNA solicită încuviințarea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită. Dosarul este unul mai vechi, faptele petrecându-se în urmă cu 14 ani. În urmă cu doi ani DNA a cerut avizul Senatului pentru umărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, însă solicitarea a fost respinsă, amintește Digi24. Acum, procurorii îi cer lui Klaus Iohannis încuviințarea urmării penale, fiind vorba de un fost membru al Guvernului.

Publicat in Justitie
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a fost interpelat, luni, de un consilier USR PLUS despre cum va conduce instituţia pe viitor, dat fiind că imaginea a fost afectată de acuzaţiile care i se aduc fostului ministru al Mediului.

Publicat in Administratie Locala
Pagina 1 din 3