fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 30 Decembrie 2021

Prin prisma unei controversate decizii a CCR, prin care a fost declarat neconstituțional un articol din Codul de Procedură Penală implementat de Cătălin Predoiu în anul 2009, Camera Preliminară a devenit o nouă găselniță a celor certați cu legea de a tergiversa dosarele. Jurnalistul Virgil Burlă (publicația Europa Liberă România) detalia într-un articol publicat pe 7 august 2020, problema cauzată de CCR, atunci când a declarat neconstituțional un articol din Codul de Procedură Penală privitor la Camera Preliminară. Concret, dacă inițial se dorea ca instituția Camerei Preliminare să reprezinte doar un filtru cu scopul verificării legalității probelor din faza de urmărire penală, s-a ajuns ca forul de judecată în cauză să se transforme într-un loc unde se desfășoară mini-procese, iar unele termene au ajuns să depășească și 4 ani de zile.

Publicat in Justitie
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat, joi, în jurul orei 01.00, în afara localităţii Cleja, un conducător auto de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, cu viteza de 217 km/h, transmite News.ro.

Publicat in Moldova
Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare de 2,8 milioane de lei în cadrul Comandamentului de iarnă creat pentru a preveni și combate practicile care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România.

Publicat in Social
Tesla Inc va rechema la service peste 475.000 de maşini electrice Model 3 şi Model S, pentru rezolvarea unor probleme legate de portbagaj şi de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente, a anunţat joi Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA), potrivit Agerpres care citează Reuters.

Publicat in Auto
Un accident cumplit a avut loc, joi, în Bulgaria, între Ruse şi Beala, în dreptul satului Volovo.

Publicat in Eveniment
O angajată a unui centru de copii cu dizabilități din Gorj a fost reținută pentru 24 de ore, sub acuzația de furt calificat. Salariata DGASPC Gorj ar fi sustras din mâncarea care trebuie oferită copiilor de Revelion.

Publicat in Social
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a rămas fără permis de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins conducând cu 121 de kilometri pe oră, într-o localitate din judeţul Vrancea.

Publicat in Justitie
Cătălin Urtoi, vicepreședintele Asociației „Împreună pentru A8”, anunță pe pagina sa de socializare publicarea Hotărârii de Guvern cu privire la finanțarea și prioritizarea proiectelor de infrastructură în perioada 2020-2030. „Începând din acest moment, lucrurile sunt clare  și trebuie să ne apucăm serios de treabă”, spune activistul.

Publicat in Administratie Locala
Apartamentele din cartierul Silk District vor fi realizate în peste 50 de compartimentări diferite. Avantajul principal este utilizarea eficientă a spațiului disponibil astfel încât niciun metru pătrat să nu fie irosit. În total, primele trei faze ale acestui proiect imobiliar vor cuprinde 973 de locuințe cu 1-4 camere.

Publicat in Imobiliare
Zeci de mii de persoane din Marea Britanie s-au trezit în dimineața de Crăciun cu o surpriză de la un binefăcător neașteptat: banca Santander.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 3