fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 26 Mai 2021

Anevrismul este o dilatare anormală a unui vas de sânge. Poate apărea la orice nivel, cele mai frecvente tipuri de anevrism fiind cele aortice, iliace și splenice. Cauzele de apariție ale anevrismelor nu sunt cunoscute în totalitate, dar printre factorii de risc pot fi menționați hipertensiunea, fumatul, hipercolesterolemia, defectele genetice ale peretelui vascular și afecţiunile metabolice.

Publicat in Sanatate
Şase persoane au fost reţinute, miercuri, în urma incidentelor petrecute în comuna Băceşti, declarată zonă specială de siguranţă publică, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Publicat in Moldova
Mai multe persoane au fost împuşcate mortal şi altele au fost rănite după ce o persoană înarmată a deschis focul, miercuri, la San Jose, în statul California, într-un spaţiu gestionat de Autoritatea de transport din comitatul Santa Clara din apropierea celui mai mare aeroport din oraş, relatează Reuters, AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Publicat in Eveniment
Din păcate, astăzi, în Parlament nu s-a prezentat niciun Plan Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Este un nou refuz din partea Guvernului de a veni cu acest plan într-o dezbatere publică. Nu înțeleg de ce totul este făcut pe ascuns, de ce totul este corectat pe fugă. Despre PNRR se vorbește de luni bune. Cu toate acestea, Guvernul nu a reușit nici până acum să dea o formă finală unui plan care poate scăpa România din criza provocată de pandemie. Concluzia este foarte simplă: ori vorbim despre incompetență, ori despre interese financiare ale grupurilor care mișună pe lângă partidele aflate la guvernare.

Publicat in Politica Locala
O mașină a fost strivită sub un camion, miercuri de dimineață, pe Autostrada A1, în sensul de mers spre Pitești. Autoturismul era pe banda de urgență și la volan se afla un cunoscut salvamontist argeșean, care a murit, scrie Observator News.

Publicat in Social
Trei vietnamezi au fost filmaţi când erau la „vânătoare“ de pui de păsări într-o arie protejată. Poliţia a deschis o anchetă pentru identificarea lor. Ei riscă pedepse penale pentru fapta lor.

Publicat in Moldova
Poliția din Iași caută un șofer iresponsabil, care a condus pe contrasens kilometri întregi și a trecut și pe roșu.

Publicat in Social
Scene demne de un film de acțiune, într-o localitate din Timiș. Un bărbat prins la volan cu o alcoolemie de 0,70 la mie în aerul pur respirat s-a luptat cu doi polițiști care au încercat să-l imobilizele pentru a-l transporta la spital să i se recolteze probe.

Publicat in Social
Doi tineri din Braşov au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, ei fiind bănuiţi că ar fi agresat un taximetrist, care a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat.

Publicat in Justitie
Trei gălățeni cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au comis 24 de furturi auto în mai puţin de o lună, dintre care 14 într-o singură noapte, informează, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Publicat in Moldova
Pagina 1 din 2