fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 23 Aprilie 2022

REPORTER DE IAȘI vă urează sărbători fericite, multă, multă sănătate, pace, împlinire sufletească, speranță și credință! Mai jos, vă prezentăm obiceiuri, tradiții și superstiții populare românești de Sfintele Paşti. Din păcate, în acest an, războiul din Ucraina umbrește sfânta sărbătoare a Învierii Domnului. Însă, pentru creștini, sărbătorile pascale reprezintă tocmai renașterea speranței, învierea obiceiurilor și tradițiilor care acum par pierdute.

Publicat in Social
Un tânăr din localitatea ieșeană Deleni este cercetat penal după ce a fost prins de proprietarul unei vaci făcând sex cu aceasta, urcat pe două găleți, în spatele animalului.

Publicat in Social
Doi generali ruși au fost uciși în apropiere de Herson, a anunțat direcția de informații a Ministerului ucrainean al Apărării. Un altul este în stare critică, informează Digi24.

Publicat in Eveniment
Un bărbat din Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tâlhărie, după ce l-a deposedat de borsetă pe un adolescent de 17 ani, în Timişoara, minorul fiind fiul unui poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale (BOS), acesta reuşind să-l imobilizeze.

Publicat in Social
Sărbătoarea Învierii Domnului aduce în faţa noastră bucuria biruinţei lui Hristos asupra morţii, dar această bucurie este însoţită anul acesta de îngrijorarea legată de războiul din vecinătatea ţării noastre, dar şi de nădejdea venirii unor vremuri mai bune, arată mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, în Pastorala de Paşti.

Publicat in Social
Mai multe persoane au fost implicate ieri seară într-o bătaie generală în fața unui club din centrul orașului Cluj-Napoca.

Publicat in Social
O tânără de 24 de ani a fost grav rănită, sâmbătă dimineaţa, după ce a intrat cu maşina pe care o conducea într-un TIR staţionat pe varianta ocolitoare a municipiului Vaslui, al cărui şofer oprise pentru a se odihni.

Publicat in Moldova
Jean-Claude Van Damme, în vârstă de 61 de ani, este acuzat de agresiune sexuală.

Publicat in Vedete
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Publicat in Social