fbpx
Managerul Spitalului Județean Vaslui, afectat de o formă extrem de rară de Covid-19: virusul i-a atacat creierul

Managerul Spitalului Județean Vaslui, afectat de o formă extrem de rară de Covid-19: virusul i-a atacat creierul


Managerul Spitalului Județean Vaslui, adus în stare foarte gravă cu elicopterul la București, suferă de o formă extrem de rară a Covid-19. Virusul i-a atacat creierul, și nu plămânii, așa cum se întâmplă în aproape toate celelalte cazuri.

Psiholog de profesie, Ana Rinder s-a autoizolat acasă împreună cu fiul său, unul din membrii grupului de tineri aduși de la Costinești infectați cu noul coronavirus.

Managerul spitalului nu și-a făcut însă testul Covid-19 și a încercat să se trateze singură, monitorizându-și saturația sângelui, pentru a stabili funcționalitatea plămânilor, fără să știe că virusul i-a afectat, de fapt, encefalul, provocându-i o inflamație puternică, care a condus la starea de comă în care a fost găsită de fiul ei, scrie Vremea Nouă.

Femeia a fost transferată de urgență cu elicopterul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, singurul capabil să trateze bolnavii de Covid-19 cărora virusul le provoacă encefalită.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat pentru sursa citată că pacientei din Vaslui i se aplică acum un tratament revoluționar, unic în România.

„În cazul doamnei manager de la Vaslui vom încerca un tratament revoluționar, care nu se mai face în România. E vorba de folosirea unei molecule noi, care se află la noi în studiu clinic și care a dat rezultate excepționale până acum pe 40 de pacienți. Suntem pregătiți pentru orice fel de intervenții, avem un prognostic rezervat și cred că aici, la noi, i se poate face maximum față de orice alt spital din România. Și domnul ministru Tătaru urmărește evoluția acestei paciente, noi îl informăm despre starea ei de sănătate”, a spus Streinu Cercel.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top