fbpx
Noi lupte de stradă între clanurile de romi din Murgeni: orașul este blocat

Noi lupte de stradă între clanurile de romi din Murgeni: orașul este blocat


Numeroase forţe de ordine intervin la această oră în oraşul Murgeni din judeţul Vaslui, unde clanurile de romi s-au luat din nou la bătaie pe străzi, informează „Adevărul”.

Având în vedere numărul mare de persoane implicat în scandal, poliţiştii au închis circulaţia pe drumurile spre Fălciu, Blăgeşti şi Bârlad. Martorii spun că, episodul de astăzi acesemea celui din luna iunie. Peste 200 de membri ai celor două clanuri de romi din Murgeni s-au bătut în plină stradă în noaptea de 4/5 iunie,un bărbat fiind călcat cu maşina, iar un altul împuşcat.  

După respectivul incident, zona a fost declarată una de siguranţă şi acolo au fost duse patrule permanente de jandarmi şi poliţiştii. Mai mulţi romi au fost arestaţi în urma evenimentului din 4/5 iulie, însă ulterior au fost puşi în libertate de judecători.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că în această seară este un eveniment în desfăşurare la Murgeni şi mai multe forţe de ordine din cadrul IPJ şi al Jandarmeriei intervin la faţa locului.

IPJ Vaslui: „În data de 13 august a.c., ora 17:35, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe raza oraşului Murgeni, judeţul Vaslui, mai multe persoane s-au adunat pe o stradă din zona centrală a oraşului, tulburând ordinea şi liniştea publică. La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali şi, suplimentar, au fost dirijate în zonă echipaje de poliţie, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, care au restabilit ordinea şi liniştea publică.  În urma derulării evenimentului, nici o persoană nu a fost vătămată. În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "tulburarea ordinii şi liniştii publice" şi "distrugere".  Ancheta este în curs de desfăşurare, fiind efectuate cercetări şi audieri în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate în eveniment”.

Două autoturisme şi geamurile mai multor case au fost distruse în urma scandalului. O persoană a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă a refuzat transportul la spital.  Din primele informaţii, membrii clanului Murui ar tăbărât pe clanul rival, supăraţi pe declaraţiile reclamaţiile depuse la Poliţie în urma conflictului anterior. 

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top