fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Fostul șef al Poliției Piatra Neamț condamnat pentru că a bătut o minoră în sediul instituției candidează pentru liberali la Consiliul Local (VIDEO)

Fostul șef al Poliției Piatra Neamț condamnat pentru că a bătut o minoră în sediul instituției candidează pentru liberali la Consiliul Local (VIDEO)


Surpriză în mediul politic din Neamţ, unul agitat înainte de scrutinul din septembrie, candidaţi „de renume“ anunţându-şi prezenţa pe listele partidelor întru „bunăstarea“ concitadinilor care le vor da girul pentru reprezentarea intereselor în vitorul legislativ local.   

Printre ei este şi fostul comandant al Poliţiei Piatra Neamţ, comisarul şef Cezar Filip, condamnat pentru că, într-un acces de furie necontrolată, a lovit o minoră în sediul instuţiei.   

Ofiţerul, acum avocat, care a fost acuzat de purtare abuzivă şi alterarea integrităţii datelor informatice, este candidat la Consiliul Local Piatra Neamţ, din partea Partidului Naţional Liberal, informează „Adevărul”.  

Contestatarii spun că desemnarea ex-poliţistului pe locul 6, unul eligibil, se datorează relaţiei cordiale pe care o are cu Mugur Cozmanciuc, deputat şi preşedintele PNL Neamţ, care e şi el implicat la viitoarele alegeri, parlamentarul încercând să-l detroneze pe Ionel Arsene din fruntea CJ Neamţ.  

După apariţia, pe YouTube, a filmuleţului cu bătaia aplicată adolescentei, ea făcând parte dintr-o gaşcă de minori fără adăpost ce jefuia bătrâni, opinia publică nemţeană a fost, covârşitor, în favoarea poliţistului, susţinându-se că o astfel de corecţie e, uneori, necesară.   

Procesele care au urmat după bătaia din sediul Poliţiei Piatra Neamţ s-au terminat în aprilie 2020, când instanţa de la Curtea de Apel Bacău a pronunţat o sentinţă definivă.

Scandalul izbucnit după postarea pe YouTube a dus la demiterea lui Cezar Filip, trimiterea în judecată şi condamnarea fără executare pentru purtare abuzivă. În aces caz a mai fost judecat şi un alt poliţist, comisarul şef Relu Baciu, pe care DIICOT l-a acuzat de transfer neautorizat de date informatice, fiind bănuit că el ar fi copiat filmuleţul de pe camerele de luat vederi de la Poliţia Piatra Neamţ.

Acesta din urmă a fost achitat la Curtea de Apel Bacău.

În ceea ce privește acuzațiile aduse fostului comendant Cezar Filip, acesta şi-a recunoscut fapta, pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă, respectiv reducerea cu o treime a sancţiunii. Filip a fost acuzat de purtare abuzivă şi alterarea integrităţii datelor informatice, primind 5 luni şi 17 zile de închisoare cu amânarea aplicării pe un termen de 2 ani.

Dosarul viza faptul că Filip a agresat minora suspectată de comiterea unei fapte cu violenţă (tâlhărie), precum şi faptul că l-a instigat pe şeful firmei care administra sistemul de supraveghere al poliţiei să formateze hard-disk-ul.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top