fbpx
Congolez prins când încerca să treacă înot Prutul în Republica Moldova: intenționa să ajungă în... Israel

Congolez prins când încerca să treacă înot Prutul în Republica Moldova: intenționa să ajungă în... Israel


Poliţiştii de frontieră din Foltești au identificat şi reţinut un cetățean din Republica Democrată Congo, care intenționa să iasă ilegal din România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Israel.

Vineri, 4 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași au depistat în apropierea frontierei de stat o persoană de sex masculin, care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism.

Imediat, agenții au procedat la oprirea persoanei, care a fost condusă la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor  preliminare, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Republica Democrată Congo, în vârstă de 31 de ani şi deține un permis de ședere eliberat de autoritățile din Franța.

Totodată, în timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenționa să traverseze înot râul Prut din România în R. Moldova , deoarece dorea să ajungă în Israel.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, persoana în cauză fiind preluată de Serviciul pentru Imigrări Galați, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top