fbpx
Portokal
Tragedie în Vaslui: un tânăr a murit strivit de un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână

Tragedie în Vaslui: un tânăr a murit strivit de un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână


Un tânăr de 21 de ani din Vaslui a sfârșit tragic. Lucra fără forme legale la o fântână și a fost strivit de un mal de pământ prăbușit.

Se afla la aproximativ 12 metri adâncime în acel moment, așa că șansele să fi scăpat cu viață erau aproape inexistente. De altfel, a fost adus la suprafață abia după aproximativ două ore, iar medicii nu au putut decât să constate decesul.

Alertă la 112 s-a dat puţin înainte de ora 8. Băiatul lucra în curtea unui localnic din satul Pușcași. Ceilalți muncitori au cerut ajutor chiar în secundele ce au urmat nenorocirii. Mai multe echipaje de salvatori, medici, dar şi poliţişti au ajuns în zonă.

Misiunea pompierilor a decurs anevoios. Groapa avea aproximativ 60 de centimetri în diametru, iar victima a fost surprinsă la 12 metri adâncime. În plus, din cauza terenului instabil, inclusiv salvatorii au fost în pericol.

Nicu Tătaru, şeful IJSU Vaslui: „S-a luat decizia deplasării cu 2 echipaje de căutare şi salvare şi 2 de terapie intensivă. S-a constat că există riscul ca forţele să fie surprinse de mal care riscă să se surpe în continuare. S-a intervenit prin mecanisme proprii şi s–a eliberat persoana în 20 min de la ajungerea la locul intervenţiei”.

Chishti Ahmed Nazar, medic SMURD: „A fost găsit în stop-cardiorespirator. Am încercat resuscitare. Au trecut, din păcate, cred că 2 ore. A fost administrate manevre de resuscitare, dar fără răspuns”.

Poliţiştii şi inspectorii de muncă anchetează acum cele întâmplate, într-un dosar penal, deschis pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Din primele informații, băiatul lucra fără forme legale. Patronul firmei a suferit un atac de panică atunci când a aflat despre incident și a fost transportat la Spitalul de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale. El riscă, deocamdată, doar o amendă de până la 20 de mii lei.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top