fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Bestie cu chip de om! Gălățean cercetat penal pentru uciderea cu intenție a patru pui de câine

Bestie cu chip de om! Gălățean cercetat penal pentru uciderea cu intenție a patru pui de câine


Un bărbat de 48 de ani, angajat al serviciului public de salubritate şi ecarisaj Ecosal Galaţi, este cercetat penal pentru uciderea cu intenţie, fără drept, a patru pui de câine, care erau trataţi şi îngrijiţi în sediul Ecosal de un ONG de profil, respectiv de Animal Society.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Animal Society, cei patru puii de câine sufereau de parvoviroză şi primeau tratament intravenos, iar când veterinarii au sosit miercuri pentru administrarea tratamentului i-au găsit morţi, cu urme vizibile de lovire cu un obiect contondent.

Veterinarii Animal Society au anunţat evenimentul la 112, iar la faţa locului a fost trimisă o echipă de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, care a preluat cazul şi l-a identificat pe prezumtivul autor al faptei, un bărbat de 48 de ani, angajat la Ecosal din 2018.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, pe numele unui bărbat de 48 de ani, care în momentul săvârşirii faptei se afla sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Serviciul public Ecosal derulează o anchetă internă şi a pus la dispoziţia anchetatorilor toate datele solicitate, inclusiv înregistrările camerelor video din padocul public.

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi cu organizaţia Vier Pfoten, desfăşoară la Galaţi, încă de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa, care are drept obiectiv gestionarea populaţiei de câini într-un mod uman şi sustenabil şi schimbarea mentalităţii gălăţenilor cu privire la câinii fără stăpân prin implicarea reprezentanţilor societăţii civile şi a altor factori de interes. Proiectul-pilot include ample campanii de sterilizare, precum şi acţiuni de informare şi de conştientizare, şi este prevăzut să dureze până la sfârşitul anului 2021.

„Cumplitul incident de pe data de 14 octombrie a fost o adevărată lovitură pentru mine şi pentru colegii mei. Ceea ce s-a întâmplat este peste puterea noastră de înţelegere şi nu putem decât să sperăm că vinovaţii vor fi aspru pedepsiţi. Salut intervenţia promptă a reprezentanţilor primăriei şi poliţiei, care sunt stupefiaţi, la rândul lor, şi care îşi doresc la fel de mult ca noi ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut", a declarat Anca Tomescu, preşedintele asociaţiei Animal Society.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top