fbpx
Contrabandist de țigări din Botoșani, fugărit de polițiștii de frontieră printr-un lan de porumb

Contrabandist de țigări din Botoșani, fugărit de polițiștii de frontieră printr-un lan de porumb


Polițiștii de frontieră din Darabani au descoperit, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un cetăţean român care transporta 30.000 de ţigarete de contrabandă.

Pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, polițiștii de frontieră botoșăneni au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care se deplasa dinspre localitatea Păltiniş către municipiul Darabani.

La vederea echipajului poliției de frontieră care urma să intercepteze autovehiculul în cauză, șoferul a accelerat și a abandonat mașina, fugind într-o cultură de porumb din apropiere.

„În urma cercetării la faţa locului, în imediata apropiere a mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, ambalate în mai multe colete, 30.000 de țigarete (1.500 pachete), cu timbru de acciză R. Moldova. Totodată, poliţiştii de frontieră l-au depistat, ascuns în culturile agricole din zonă, pe proprietarul autoturismului, un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 21.000 de lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 5.000 de lei, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani”, se arată în comunicatul ITPF Iași.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top