fbpx
Portokal
Alegeri în Republica Moldova, rezultate exit-poll: Maia Sandu, câștigătoare!

Alegeri în Republica Moldova, rezultate exit-poll: Maia Sandu, câștigătoare!


Rezultatele sondajului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, o arată pe Maia Sandu câștigătoare.

La alegerile prezidențiale de astăzi, Maia Sandu ar fi obținut 54.4 la sută din voturile alegătorilor, iar candidatul Igor Dodon, 45.2 la sută, cel puțin acestea sunt rezultatele unui exit-poll realizat de Compania „Intellect Group” în colaborare cu asociația SPERO.

Volumul eșantionului a fost de 16.511 persoane din 77 de localități și 100 secții de vot din Republica Moldova.

Nivelul de receptivitate a fost de 56.9%, echivalentul cu 9.389 de respondenți care au dat acordul de participare. Totodată 38.8 dintre participanți au refuzat să răspundă la întrebările sondajului.

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit exit-pollului realizat telefonic și de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice de la Chișinău.

Astfel, potrivit datelor obținute până la ora 20:00, cu o oră înainte de închiderea urnelor, 54,7 la sută dintre alegători au declarat că au votat cu Maia Sandu, în timp ce 45,3 la sută cu actualul președinte Igor Dodon.

Sondajul nu a fost efectuat și în rândul alegătorilor din diaspora, ci numai în Republica Moldova, fără Transnistria.

Duminică, în diaspora s-au format cozi mari la vot.

Reamintim că în turul I al alegerilor prezidențiale, votul din Republica Moldova a fost câștigat de Igor Dodon, dar după numărarea voturilor din diaspora Maia Sandu s-a clasat în fruntea scrutinului, la o diferență de peste 3 procente de Igor Dodon.

„Putem afirma cu destul de multă încredere că Maia Sandu a câștigat aceste alegeri”, a spus președintele WatchDog, Valeriu Pașa.

After-poll-ul telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice are o marjă de eroare de 2,2 la sută. În cadrul sondajul telefonic au fost contactate 2.904 persoane care votaseră deja, iar rata celor care au refuzat să răspundă a fost destul de mare, de aproape 28 la sută. 1.983 persoane au răspuns la întrebărilor din sondaj.

„Diferența de 10 la sută va mai crește în favoarea Maiei Sandu. După ce vor începe să vină și rezultatele diasporei această diferență va deveni din una mare în una uriașă. Igor Dodon a pierdut lamentabil acest „referendum” privind încrederea pentru toată activitatea sa, acesta este rezultatul muncii sale din ultimii patru ani”, a declarat analistul Victor Ciobanu, la conferința în care a fost prezentat sondajul telefonic realizat de WatchDog.md și Institutul de Politici Publice.

 

Sursa: realitatea.net, Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top