fbpx
Portokal
Profesorul din Piatra Neamț acuzat de hărțuirea unei eleve a demisionat de la liceul în care învăța victima: el va preda, totuși, în alte școli

Profesorul din Piatra Neamț acuzat de hărțuirea unei eleve a demisionat de la liceul în care învăța victima: el va preda, totuși, în alte școli


Cristian Pipirigeanu, profesorul de matematică din Piatra Neamţ, anchetat penal pentru hărţuire sexuală, după ce i-a cerut poze nud şi a ameninţat o elevă, a demisionat de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida", informează Adevărul.

Cristian Pipirigeanu şi-a dat dat demisia pe 21 ianuarie, la o zi după ce poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal. În urma demisiei profesorului, Comisia disciplinară înfiinţată la Liceul „Dimitrie Leonida“, la cererea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, a rămas fără obiect.

„În contextul în care profesorul nu mai are calitatea de angajat, el nu mai este obligat să răspundă întrebărilor membrilor comisiei. Probabil că, având totuşi o fărâmă de conştiinţă, a realizat că nu mai are rost să insiste. Au fost purtate discuţii preliminare atât cu profesorul, cât şi cu eleva care l-a reclamat, deci lucrurile sunt luate împreună în analiză, ceea ce înseamnă că membrii comisiei pot încheia ancheta“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, avocatul Alina Tatomir, membru în CA al Liceului „Dimitrie Leonida“.

Totuşi, Cristian Pipirigeanu va continua să predea matematică la alte licee din oraş, acolo unde are ore pentru completarea catedrei. Statutul cadrelor didactice prevede că interdicţia de a mai profesa o poate decide doar o instanţă judecătorească.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top