fbpx
Print this page
Bebeluș de 5 luni din Galați, operat la București în urma unor lovituri puternice la cap

Bebeluș de 5 luni din Galați, operat la București în urma unor lovituri puternice la cap


Este anchetă la Galaţi, unde medicii au constatat că un bebeluş de numai 5 luni, ajuns în stare foarte gravă la spital, avea lovituri grave la cap.

Din cauza leziunilor suferite, copilul a fost transportat cu un elicopter al ministerului de interne la un spital din Bucureşti. Poliţiştii trebuie să afle acum dacă băieţelul a fost lovit cu intenţie de cineva sau dacă a suferit un accident.

Bebeluşul a rămas în grija unei mătuşi de câteva săptămâni, după ce mama lui a plecat la muncă în străinătate. Ieri, femeia l-a sunat pe tatăl copilului să-i spună că se simte rău cel mic, apoi a chemat ambulanţa. Medicii de la unitatea de primiri urgențe au constatat că starea băieţelului era foarte gravă, în urma unui traumatism cranio-cerebral.

Dr. Iuliana Moraru - purtător de cuvânt Spitalul de Copii Galaţi: „S-a evidenţiat un hematom subdural mare cu efect masiv de masă şi cu herniere, motiv pentru care a fost transferat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu. S-a intervenit neuro-chirurgical, colegii noştri din Spitalul Grigore Alexandrescu au intervenit de urgenţă, în momentul de faţă este în terapie intensivă şi se încearcă să se facă tot ce se poate pentru el.”

Asistenţii sociali din cadrul instituţiei de protecţie a copilului au început să investigheze felul în care familia se îngrijea de bebeluş. Dacă vor considera că mediul familial nu este unul potrivit creşterii unui copil, acesta va fi luat în grija statului.

Tania Calcan - purtător de cuvânt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi:

„Concluziile anchetei sociale care a demarat odată cu primirea acestei veşti va fi coroborată cu rezultatul anchetei pe care o desfăşoară organele de anchetă în acest moment. Încercăm să luăm legătura cu membrii familiei, respectiv mama, tata sau alte rude, şi încercam să înţelegem ce s-a întâmplat. Cel mai important acum este ca copilul să fie bine, să fie sănătos”.

Polițiștii încearcă acum să clarifice modul în care copilul de numai 5 luni s-a ales cu leziuni atât de grave. Au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de loviri şi alte violențe.

Gabriela Costin - purtător de cuvânt Poliţia Galaţi: „Se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt, în urma rezultatului acesteia şi a expertizei medico-legale urmând a se concluziona dacă în cauză este vorba despre săvârşirea unei fapte de natură penală.”

Mama copilului se întoarce astăzi din străinătate şi se va opri la spitalul din Bucureşti unde a fost operat bebeluşul. Acesta este, de altfel, şi singurul copil al familiei.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare