fbpx
Portokal
Revoltător! Trei dintre polițiștii șpăgari de la Permise Auto Suceava își pot relua activitatea de examinare

Revoltător! Trei dintre polițiștii șpăgari de la Permise Auto Suceava își pot relua activitatea de examinare


Decizie revoltătoare a conducerii Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Trei dintre examinatorii auto anchetaţi de DNA şi arestaţi preventiv în dosarul şpăgilor şi-ar putea relua activitatea de examinare. Ei au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi acum sub control judiciar.

Trei dintre agenţii de poliţie care s-au aflat în arest preventiv s-au întors la serviciu în urmă cu o lună, pentru că nu au interdicţia de a profesa, însă până acum au făcut doar muncă de secretariat şi nu au examinat candidaţi înscrişi la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, scrie „Adevărul”.

Decizia care-i vizează pe cei trei poliţişti cu probleme penale nu este bătută în cuie, dar opţiunea este luată în calcul pe fondul lipsei de personal cu care se confruntă instituţia. 

Şeful Servicului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, Alexandru Duţuc, a explicat că lipsa examinatorilor a făcut ca timpii de aşteptare pentru obţinerea carnetului de şofer să crească semnificativ. 

S-au făcut programări până în luna august la categoriile C, D şi E, ceea ce înseamnă că elevii şcolilor de şoferi trebuie să aştepte cinci luni până le vine rândul la examinare.

Şeful instituţiei a explicat că până să ajungă să apeleze la serviciile celor trei poliţisti controversaţi a căutat şi alte soluţii.

„A fost solicitat şi obţinut sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care a delegat în cadrul serviciului patru lucrători de poliţie, pentru o perioadă de şase luni. În prezent, desfăşoară activitatea de examinator la proba practică şapte lucrători, dintre care cinci atestaţi să examineze pentru categoria B şi 2 pentru categoriile A,B,C,D,E”, a relatat Alexandru Duţuc.

La scurt timp după ce a fost detaşat, unul dintre poliţiştii de la IPJ a solicitat să revină la vechiul loc de muncă. Pentru a face faţă cât de cât numărului mare de solicitări de examinare, instituţia are nevoie de cel puţin 11 examinatori.

Întrebat cum ar putea avea încredere colegii şi candidaţii în cei trei examinatori cercetaţi de DNA, şeful Serviciului de Permise şi Înamtriculări Auto a arătat că cei trei vor fi atent monitorizaţi.

„E o problemă care ţine de atitudinea fiecăruia dintre cei trei colegi. Judecătorul va stabili, în final, dacă cei trei au comis vreo infracţiune. Având în vedere suspiciunile care planează asupra lucrătorilor, ei fiind vizaţi de ancheta DNA, vor trebui luate măsuri de supraveghere atentă a lor în timpul desfăşurării examinărillor”, a mai spus acesta. Monitorizarea s-ar putea face prin vizualizarea înregistrărilor video de pe tabletele folosite la examinare.

În luna noiembrie a anului trecut, procurorii DNA au descins în sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Anchetatorii susţin că au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor auto, la care au aderat angajaţi ai instituţiei, instructori auto şi persoane fizice. Suspecţii sunt acuzaţi că luau mită de la persoane care doreau obţinerea permisului auto. Reţeaua ar fi fost condusă de fostul şef al instituţiei, comisarul-şef Radu Obreja, care momentan se află în arest preventiv.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top