fbpx
Print this page
Bătrânul din Neamț care și-a tranșat fiul și l-a aruncat în Siret, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Bătrânul din Neamț care și-a tranșat fiul și l-a aruncat în Siret, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare


Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au pronunţat sentinţa în cazul unui bătrân care şi-a ucis şi tranşat fiul, aruncând părţile cadavrului în râul Siret. Vasile Croitoru, de 73 de ani, din Cotu Vameş, comuna Horia, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor calificat, iar pentru profanare de cadavre, pedeapsa a fost de 2 ani.   

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că inculpatul are de executat 10 ani şi 8 luni de detenţie, informează „Adevărul”. Nimeni din familia victimei nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, astfel că septuagenarul trebuie să plătească  suma de 1.300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.   

Cazul a fost rezolvat mai repede decât se spera, de criminaliştii de la Parchetul şi Poliţia Neamţ. La demararea anchetei exista doar mâna, tăiată de la cot, cu antebraţul şi palma. A fost de ajuns pentru furnizarea unei probe esenţiale, stabilindu-se că o crimă îngrozitoare îl avea ca autor pe un bătrân, iar ca victimă pe fiul de 45 ani.  Cercetările în această speţă au început pe data de 6 august 2020, când un pescar de 29 de ani, care-şi „omora“ timpul pe malul Siretului, a făcut o descoperire macabră. În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii sosiţi la locul indicat au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ - şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, conturându-se astfel ipoteza unui omor.

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.   

Ulterior, în apele râului cadrele de la ISU Neamţ au mai descoperit şi alte fragmente din cadavru. În familia celor doi, starea de spirit nu era cordială, conflicte violente fiind generate de fiu, unul care căzuse în patima beţiei şi nici nu era „uşă de biserică“, având antecedente penale. Aşa se face că, pe fondul consumului de alcool, viitoarea victimă îşi bătea tatăl, acest lucru petrecându-se destul de des în ultimii ani, mai ales după moartea mamei.   

Cercetările au arătat că ultimul conflict între cei doi a avut loc pe 5 august. Cel mai probabil, fiul a venit iar beat acasă, şi-a agresat tatăl, iar acesta, sătul de tratamentul aplicat, a reuşit să pună mâna pe un cuţit, sfârşind pentru totdeauna conflictele din familie. Ancheta a mai stabilit că, după crimă, septuagenarul s-a folosit de un cuţit, o pînză de bomfaier şi o secure pentru tranşarea cadavrului.   

Apoi, părţile corpului au fost puse într-o pătură, iar cu o maşină au fost transportate şi aruncate în râul Siret. Vasile Croitoru a acţionat în acest mod pentru a îngreuna eventuale cercetări şi pentru a nu fi descoperit. Acuzatul a cerut să îi fie înlocuită măsura privării de libertate cu arestul la domiciliu, dar două instanţe, Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău, i-au respins acţiunile.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare