fbpx
Portokal
Fostul director al OJFIR Bacău, trimis în judecată în două dosare pentru fapte de corupție

Fostul director al OJFIR Bacău, trimis în judecată în două dosare pentru fapte de corupție


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte, a fostului director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Bacău, Andrei Seto.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, de DNA, inculpatul a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, transmite Agerpres.

„Inculpatul Seto Andrei ar fi pretins şi primit suma totală de 30.000 euro, de la trei persoane, martori în cauză, beneficiare ale unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, în perioada 2014-2015. Suma respectivă reprezenta un sfert din banii încasaţi de la OJFIR Bacău, sub formă de finanţare europeană, de către persoanele respective, în cadrul Măsurii 112 'Instalarea tinerilor fermieri' şi ar fi fost primită de inculpat pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru 'ajutorul' acordat martorilor la aprobarea/soluţionarea favorabilă a documentaţiei întocmite în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile. În acelaşi context, în cursul anului 2014, inculpatul ar fi ajutat una dintre cele trei persoane să obţină fonduri europene în cadrul Măsurii 112 (...) în condiţiile în care aceasta nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate", precizează sursa citată.

Conduita inculpatului ar fi avut ca rezultat obţinerea pe nedrept, de către persoana respectivă, a sumei de 176.980 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.

În cel de-al doilea dosar, inculpatul este acuzat că în scopul de a obţine pentru sine, în mod fraudulos, fonduri europene, ar fi determinat şi ajutat o persoană să depună la Grupul de Acţiune Locală "Colinele Tutovei" mai multe înscrisuri false în vederea obţinerii, în cadrul Măsurii 112, a unui sprijin financiar nerambursabil.

„Înscrisurile respective atestau în mod nereal că persoana respectivă ar îndeplini condiţiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor. Folosirea acestor documente a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a sumei totale de 178.840 lei ce ar fi fost însuşită de inculpatul Seto Andrei şi de persoana beneficiară a proiectului, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului", mai susţin reprezentanţii DNA.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cele două cauze.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top