fbpx
Print this page
Fiica primarului din Odobești, condamnată cu suspendare pentru că a condus drogată

Fiica primarului din Odobești, condamnată cu suspendare pentru că a condus drogată


Ramona Mihaela Nicolaș, fata primarului PSD al orașului Odobești, a fost condamnată la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conducerea mașinii sub influența drogurilor. Fapta pentru care a fost judecată a fost comisă în noiembrie 2018, în București. Sentința  poate fi atacată cu apel, transmite realitatea.net

Ramona Nicolaș este fiica primarului PSD al orașului Odobești, Daniel Niclolaș și a Danielei Nicolaș, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASP) Vrancea.

„Condamnare fără acord de recunoaștere. (…) condamnă pe inculpata Nicolaș Ramona la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. În baza art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpata Nicolaș Ramona la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Sentința a fost pronunțată de Tribunalul București, însă nu este definitivă. Ramona Nicolaș a fost oprită de polițiști, în timp ce conducea, pe o șosea din București, cu o viteză mult peste limita legală admisă. La testarea cu aparatul Drugtest, polițiștii au constatat că tânăra, pe atunci de 19 ani, consumase substanțe interzise.

În baza art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen., art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeşte pedepsele principale şi aplică inculpatei Nicolaș Ramona pedeapsa cea mai grea de 1 (unu) an închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 1 (una) lună închisoare urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an şi 1 (una) lună închisoare”, se arată în minuta publicată pe site-ul Tribunalului București.

Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorii Tribunalului București au stabilit un termen de supraveghere de doi ani care va începe să curgă de la momentul rămânerii definitive a sentinței. Ramona Nicolaș trebuie să presteze un număr de 90 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti, conform deciziei consilierului de probaţiune.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare