fbpx
Portokal
Foto generic Foto generic

Copil de 10 ani, internat în spitalul din Galați cu multiple leziuni după ce a fost bătut de propriul tată. Bătăușul, lăsat în liber


Un copil de 10 ani a fost bătut cu sălbăticie de tatăl său, ajungând la spital cu multiple leziuni. Deşi bărbatul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, el a fost lăsat în libertate de procurori.

Potrivit anchetatorilor, copilul a fost agresat în repetate rânduri de tatăl său, însă nu a spus nimic nimănui. Coşmarul prin care a trecut minorul a ieşit la suprafaţă atunci când a ajuns la spital. S-a întâmplat pe 5 mai. Băiatul a fost atât de tare bătut încât a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu multiple „mărci traumatice”  în urma loviturilor.   

Copilul a avut nevoie de patru zile de spitalizare, informează „Adevărul”.

„Are o stare bună, este echilibrat în prezent. A avut contuzie la ambele membre superioare prin agresiune fizică. Astăzi va fi externat. Din punct de vedere clinic este bine acum, însă înţeleg că sunt nişte traume repetate acolo”, ne-a declarat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Galaţi.   

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. „Este un dosar penal în lucru. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie”, a anunţat IPJ Galaţi.   

În acest caz, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, însă procurorii nu l-au dus pe tatăl bătăuş în faţa judecătorilor, pentru arestare. Agresorul a fost plasat sub control judiciar, procurorii considerând nu prezintă pericol social.  

Spitalul de Pediatrie a sesizat cazul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a început procedurile legale de decădere a tatălui violent din drepturile părinteşti.   

„Am început evaluarea situaţiei familiei copilului. Noi păstrăm legătura cu bunica, care va fi susţinută în demersurile juridice şi psihologice pentru încredinţarea minorului. Copilul trebuie să rămână acolo unde simte că este în siguranţă. Categoric, va avea de consiliere psihologică. În acelaşi timp, au început procedurile legale de decădere a tatălui din drepturile părinteşti”, a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top