fbpx
Portokal
Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinse într-o pădure din Vaslui

Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinse într-o pădure din Vaslui


Imagini foarte rare, cu o pisică sălbatică, au fost surprinse într-o pădure din Vaslui, fotografiile fiind postate pe pagina de Facebook a Direcţiei Silvice Vaslui. 

Pădurea în care a fost văzută pisica sălbatică este administrată de compania naţională Romsilva. Reprezentanţii regiei spun că astfel de întâlniri sunt foarte rare.  

„O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris - pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect şi comportament, consideră colegii noştri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcţia Silvică Vaslui”, au scris reprezentanţii Romsilva, pe Facebook.   

Deşi seamănă foarte mult ca aspect cu pisica de casă, există numeroase diferenţe între cele două feline.

„Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenuşiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii şi prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă până la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, explică specialiştii.  

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top