fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Trei vietnamezi, surprinși în timp ce „vânau” pui de păsări într-o arie protejată de lângă Piatra Neamț (VIDEO)

Trei vietnamezi, surprinși în timp ce „vânau” pui de păsări într-o arie protejată de lângă Piatra Neamț (VIDEO)


Trei vietnamezi au fost filmaţi când erau la „vânătoare“ de pui de păsări într-o arie protejată. Poliţia a deschis o anchetă pentru identificarea lor. Ei riscă pedepse penale pentru fapta lor.

La finalul săptămânii trecute cei trei au fost găsiţi şi filmaţi într-o zonă protejată, pădurea Bâtca Doamnei, pe malul lacului de acumulare cu acelaşi nume, din imediata apropiere a municipiului Piatra Neamţ, scrie „Adevărul”.

Căutau şi chiar prinseseră nişte pui de sturz în cuiburile din copaci, bănuindu-se că doreau să prepare vreo mâncare specifică ţării de unde provin. Cetăţenii străini au ajuns în oraşul străjuit de culmile împădurite Cozla şi Pietricica în calitate de angajaţi ai unei firme. 

Despre preocupările lor a aflat şi Poliţia Neamţ, care face cercetări pentru a-i identifica. Totul a ieşit la iveală după ce un pietrean, care ieşise la plimbare, i-a surprins în timpul „vânătorii“ şi a distribuit pe reţelele de socializare un filmuleţ cu cei trei vietnamezi. În momentul în care au fost întrebaţi ce fac, au dat răspunsuri ambigue, spunând că nu mănâncă puii de struz, că-i pun înapoi în cuib, dar i-au scăpat prin iarbă.

„Mai multe persoane au fost surprinse când luau pui de păsări din cuiburile aflate în copaci. Poliţiştii s-au sesizat în oficiu şi au demarat cercetări, împreună cu specialiştii Gărzii de Mediu, în vederea identificării persoanelor în cauza şi stabilea situaţiei de fapt“, a declarat agent principal Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Neamţ.

Până la sfârşitul verii, toate păsările care trăiesc în România sunt în perioada de cuibărit, indicaţiile specialiştilor fiind ca omul să nu intervină în circuitul firesc al vieţii sălbatice, acest lucru putându-se face doar în cazul unor exemplare rănite, care trebuie duse la un medic veterinar s-au sesizate autorităţile. În ceea ce priveşte păsările, nu trebuie umblat la cuiburi în niciun fel, pentru că există riscul ca puii să fie abandonaţi.

Dacă vor fi prinşi şi se va considera că sunt în culpă, vietnamezii pot fi acuzaţi penal sau sancţionaţi pecuniar, pentru nerespectarea regulilor ce vizează ariile protejate. 

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top