fbpx
Portokal
Spitalul Județean Suceava, trimis în judecată pentru moartea a trei bebeluși

Spitalul Județean Suceava, trimis în judecată pentru moartea a trei bebeluși


Cei trei bebeluşi s-au stins din viaţă la scurt timp de la naştere, în Maternitatea Spitalului Judeţean Suceava. Părinţii acestora au spus încă de la început că tripla tragedie a fost provocată de bacteriile rezistente la antibiotice, luate din spital. Unitatea medicală a respins acuzaţiile.

Spitalul Judeţean Suceava a fost trimis în judecată în cazul celor trei bebeluşi, care au murit în 2016, la câteva ore respectiv câteva zile după ce au venit pe lume în Maternitatea unităţii medicale. 

Procurorii au trimis dosarul la instanţă după cinci ani de la demararea anchetei. La vremea respectivă, spitalul era condus de managerul Vasile Râmbu, transmite „Adevărul”

Expertiza realizată de Institutul de Medicină Legală Iaşi depusă la dosar a reliefat că „există o legătură de cauzalitate între contaminarea mediului din spital cu microorganisme cu potenţial nosocomial, rezultat al neluării măsurilor de dezinfecţie a coloanei de apă de către administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou şi infectarea nou-născuţilor”.

Înainte să se facă această expertiză edificatoare, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a prelevat şi analizat probe de apă de la spital şi a descoperit o sursă de contaminare cu Pseudomonas Aeruginosa.

Cei trei copii s-au stins din viaţă într-un interval de şapte luni. Vasile Emilian Haidaman s-a născut pe 25 februarie şi s-a stins din viaţă la 27 de ore de la naştere. Alexandru Teodor Manea s-a năcut pe 17 februarie şi a murit pe 1 martie. Lucas Papuruş a venit pe lume pe 7 augus şi a murit zece zile mai târziu.

Potrivit expertizei, Trodor Alexandru Manea ar fi fost infectat cu trei germeni, care i-ar fi provocat septicemie cu meningită purulentă şi insuficienţă respiratorie acută. Ceilalţi doi bebeluşi ar fi murit tot din cauza infecţiilor, dar cu o altă bacterie.

În 2016, unitatea medicală a respins toate acuzaţiile.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top