fbpx
Portokal
Șoferul Ambasadei R. Moldova în Rusia circula de 14 ani cu un permis auto fals

Șoferul Ambasadei R. Moldova în Rusia circula de 14 ani cu un permis auto fals


Șoferul Ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost prins la frontieră cu un permis de conducere fals. Bărbatul care se afla într-o misiune diplomatică circula de 14 ani cu acest document falsificat.

Șoferul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost depistat la punctul de trecere al frontierei Palanca cu un permis de conducere fals, chiar în timpul unei misiuni diplomatice, informează publicația Timpul, preluată de Știrile Pro TV.

Incidentul a avut loc luni și a fost confirmat de Ministerul de Externe de la Chișinău, care l-a rechemat din funcție pe angajatul său. Acesta se afla la volanul unei mașini aflate în misiune diplomatică, în care se afla inclusiv ofițerul Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova.

„Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Șoferul vizat a fost rechemat din funcție. Instituția a dispus verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu trimiterea materialelor spre examinare autorităților competente.

Ziarul Național scrie că permisul auto falsificat era eliberat din 2007, ceea ce înseamnă că șoferul ambasadei circula, practic, de 14 ani fără permis de conducere.

În decembrie 2020, Ambasada Republicii Moldova în Rusia a fost implicată într-un scandal cu anabolizante. Substanțele au fost depistate într-un automobil care se afla într-o misiune de serviciu din partea ambasadei, tot la postul vamal Palanca.

Pe 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În aprilie 2021, tot într-o mașină a Ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost descoperită grăsime de bursuc într-un sac diplomatic sigilat.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top