fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Cutremurător! Cățel îngropat de viu la o groapă de gunoi din Suceava

Cutremurător! Cățel îngropat de viu la o groapă de gunoi din Suceava


Asociația „Casa lui Patrocle” a publicat vineri seara pe Facebook imagini greu de privit, cu un cățel captiv într-un maldăr de moloz la o groapă de gunoi din județul Suceava. Puiul, căruia îi rămăsese numai capul afară, era mâncat de viu de viermi, iar sub el, în pământ, mai era un cățel, deja putrezit.

„Puiul care trăiește este plin de viermi de la jumatate în jos, i-au mâncat toată coada, este scheletic, atrofiat și abia se mai poate ține pe picioare. Doar el știe cât a stat îngropat! Este cutremurător faptul că în ultimele două zile a fost caniculă, iar el a stat acolo captiv, cu capul în arșiță, fără strop de apă. Iar până alaltăieri în ploi și furtuni. Deci cu capul stătea în soare și pe dinauntru îl mâncau viermii de viu” - descrie asociația calvarul inimaginabil prin care a trecut această ființă.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns cățelul acolo. O ipoteză ar fi că l-a acoperit o mașină care a descărcat moloz la groapa din Siminicea, dar în egală măsură poate să fie vorba și despre un gest făcut cu intenție.

Oroarea a fost descoperită de niște tineri, care au săpat cu mâinile goale, au dezgropat cățelul și au sunat asociația „Casa lui Patrocle”. „A început să schiorlăie când a văzut oamenii, căci altfel nu l-ar fi găsit. Efectiv i-a chemat să-l salveze”, povestesc cei de la asociație.

Iulian Andricioaei este băiatul care l-a găsit. „Ne-a spus că azi este ziua lui și este atât de mândru că a putut salva un suflet!” - precizează fundația.

Cățelul a fost transportat la Suceava.

Concluzia este însă una tristă:  „Dacă am lua la rând gropile de gunoi, probabil am găsi și alte drame. Ne amintim de puii din smoală de la groapa de gunoi din Ilișești. Se pare ca avem de-a face cu o nouă formă de poluare, poate cea mai nocivă dintre toate: abandonul, cruzimea față de animale și spatele întors în fața suferinței”.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top