fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Liderul partidului PACE din Republica Moldova, reținut pe aeroportul din Moscova și dus într-o direcție necunoscută de oameni în uniformă (VIDEO)

Liderul partidului PACE din Republica Moldova, reținut pe aeroportul din Moscova și dus într-o direcție necunoscută de oameni în uniformă (VIDEO)


Gheorghe Cavcaliuc, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), a fost reținut duminică, pe aeroportul din capitala Rusiei. Acesta mergea spre o întâlnire cu diaspora din Sankt Petersburg și a aterizat la Moscova în această dimineață, unde atât el, cât și colegii săi au fost reținuți și "duși de oameni în uniformă într-o direcţie necunoscută". Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat în acest caz.

„Mi-au luat documentele și au spus că trebuie să facem un control suplimentar. Probabil ceva se întâmplă, ceva nu-i clar, așteptăm să vedem ce o să facă, dar nu-i în regulă comportamentul celor de la poliția de frontieră”, a precizat, într-o postare pe o rețea socială, Cavcaliuc, aflat pe din Aeroportul Sheremetyevo.

Cavcaliuc a scris că atât el, cât și ceilalți membri din partidul său sunt vaccinați împotriva Covid-19 și au teste negative, astfel el a fost condus de oamenii în uniformă într-o cameră separată.

Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat în cazul reținerii lui Gheorghe Cavcaliuc și a colegilor săi. Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE, potrivit publika.md.

Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri.

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova”, se mai menționează în comunicat.

Un protest a fost organizat la Ministerul Afacerilor Externe pentru eliberarea liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top