fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Braconieri prinși în flagrant de polițiștii din Neamț: 50 de kilograme de carne de vânat, găsite asupra lor

Braconieri prinși în flagrant de polițiștii din Neamț: 50 de kilograme de carne de vânat, găsite asupra lor


Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, după ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au desfăşurat, în noaptea de 16 spre 17 iulie, o acţiune de prindere în flagrant delict, într-un fond cinegetic din localitatea Ruseni.

Astfel, au fost depistate trei persoane, care la vederea polițiștilor au fugit, încercând să se sustragă contrar somațiilor legale verbale, la scurt timp fiind prinse şi imobilizate.

 

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit identitatea persoanelor în cauză, doi tineri de 18 și 19 ani și un bărbat de 53 de ani, toți din Poiana Teiului, asupra cărora au fost descoperite aproximativ 50 de kilograme de carne de vânăt.

 

În continuarea activităților desfășurate, în apropierea unui drum forestier din localitatea Ruseni, polițiștii au descoperit leșul unui exemplar din specia cervide.

 

Totodată, verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul de 53 de ani, deține în mod legal două arme letale cu destinația de vânătoare”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

 

Armele letale, carnea de vânat, precum şi obiectele utilizate la comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, au fost indisponibilizate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

 

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic și complicitate la braconaj cinegetic

 

Braconierii urmează a fi prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top