fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Foto: Monitorul de Neamț Foto: Monitorul de Neamț

Un urs s-a chinuit 12 ore blocat într-un gard din Neamț, pentru că primăria nu avea contract cu o asociație de vânători


Un urs s-a chinuit 12 ore blocat în gardul unei gospodării din Ceahlău, pentru că primăria nu avea contract încheiat cu o asociație de vânători, singura în măsură să intervină în astfel de situații.

Incidentul a avut loc pe 10 septembrie, în localitatea Ceahlău, unde un urs care venea cu regularitate prin zonă a rămas prins în gardul de sârmă al unei gospodării, scrie Monitorul de Neamț.

Animalul s-a chinuit 12 ore captiv în sârma ghimpată, iar autoritățile informate despre cazul lui nu au putut interveni deoarece primăria nu avea încheiat un contract cu o asociaţie de vînătoare, ai cărei membri puteau interveni în astfel de cazuri pentru tranchilizarea şi eliberarea sălbăticiunii.

Contractul a fost în cele din urmă semnat, la urgenţă, cu Asociaţia Lupul Cenuşiu, iar abia după acel moment a fost tranchilizat şi i s-au acordat îngrijirile medicale pentru rănile suferite cât timp s-a chinuit să se salveze.

Din fericire, a fost vorba de leziuni superficiale, iar ursul a fost eliberat în natură.

„Vînătoarea nu este permisă, astfel că Ministerul Mediului a făcut o procedură pentru a se putea acţiona în astfel de situaţii. Acţiunea este graduală, adică se merge de la împuşcare, dacă ursul este foarte agresiv, pînă la relocare sau eliberare, aşa cum a fost cazul acum“, a declarat Raul Papalicef, şeful Asociaţiei Lupul Cenuşiu.

În iulie 2021, Ministerul Mediului a impus tuturor primăriilor din zona de munte să încheie, în termen de 60 de zile, contracte cu asociaţii de vînătoare pentru a se putea interveni în cazuri cum a fost cel prezentat acum.

Un caz similar a avut loc recent la Bicaz Chei, unde s-a reuşit eliberarea ursului captiv tot într-un gard. Și în Vrancea, un alt urs a fost eliberat după ce a rămas blocat în gardul unei gospodării.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top