fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Contrabandiști urmăriți cu focuri de armă pe malul Prutului: au fost găsite peste 6.000 de pachete cu țigări (VIDEO)

Contrabandiști urmăriți cu focuri de armă pe malul Prutului: au fost găsite peste 6.000 de pachete cu țigări (VIDEO)


Poliţişti de frontieră din Darabani au descoperit în cadrul unei acţiuni specifice, la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Teioasa, județul Botoșani, peste 6.000 de pachete de țigări de contrabandă.

„La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul unei misiuni specifice poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani - I.T.P.F. Iași, au observat la malul râului Prut, pe raza localității Teioasa, mai multe persoane care nu-și justificau prezența în zonă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus şi au fugit. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului împădurit și a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, arată reprezentanții ITPF Iași.

„În urma cercetării amănunțite a zonei, colegii noștri au descoperit la malul râului Prut patru colete. La inventarierea conținutului coletelor, s-a stabilit că acestea conțin cantitatea totală de 6.150 de pachete de țigări, fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 86.100 de lei”, mai spun reprezentanții Inspectoratului ieșean.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top