fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Episcopul Hușilor susține că numele i-a fost folosit fără acordul său pe coperta unei cărți

Episcopul Hușilor susține că numele i-a fost folosit fără acordul său pe coperta unei cărți


Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au atras atenţia, marţi, cu privire la faptul că numele episcopului Ignatie a fost folosit fără acordul acestuia pe coperta unei cărţi intitulate „Trecerea la prostocraţie".

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe pagina Episcopiei Huşilor, reprezentanţii instituţiei au precizat că volumul semnat „Cotidianul" are pe o copertă fotografia preşedintelui Klaus Iohannis, care apare alături de mai mulţi lideri politici, iar pe ultima copertă o serie de autori ai unor texte incluse în lucrare, printre care şi cel al episcopului Huşilor, Ignatie.

„Precizăm public faptul că numele Părintelui Episcop Ignatie a fost inclus absolut fără acordul său, la fel şi posibilul articol sau material care s-ar regăsi în acea lucrare. Faptul că Episcopul Huşilor are în spaţiul public diferite luări de poziţie pe anumite subiecte de actualitate nu presupune, implicit, că autorul îşi doreşte ca acestea, rupte din contextul alcătuirii lor, să fie incluse şi asociate unui demers jurnalistic sau editorial care să acrediteze o abordare cu accente de partizanat politic sau ideologic. Prin urmare, ne delimităm de orice fel de tentativă de asociere a persoanei Episcopului Ignatie al Huşilor şi a punctelor sale de vedere exprimate în diferite situaţii şi justificate la vremea apariţiei lor cu acţiuni de tipul celei prezentate", precizează sursa citată.

Reprezentanţii Episcopiei au solicitat retragerea numelui episcopului Ignatie şi a materialului pus în dreptul său, calificând acţiunea celor care au publicat respectivul volum drept „piraterie editorială".

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top