fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Maia Sandu a anunțat că a luat sfârșit criza gazelor în Republica Moldova

Maia Sandu a anunțat că a luat sfârșit criza gazelor în Republica Moldova


În Republica Moldova, criza gazelor a fost depăşită, anunță Maia Sandu. După mai multe săptămâni de negocieri, s-a semnat un nou contract între companiile Moldovagaz şi Gazprom, iar Republica Moldova va continua să primească gaze ruseşti la un preţ pe care îl consideră acceptabil.

„Da, cred că criza gazelor a luat sfârșit odată cu semnarea contractului între Moldovagaz și Gazprom”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru ziarul rusesc Kommersant.

Rămâne ca guvernul de la Chişinău să decidă dacă mai este necesară prelungirea stării de urgenţă în domeniul energetic şi pentru ce perioadă, a menţionat ea.

Noul contract stabilește condiții pe care Chișinăul le poate îndeplini. De fapt, acesta a fost și mandatul negociatorilor, spune vicepremierul Andrei Spânu.

„Să obținem cel mai bun preț posibil în actualele condiții de piață. Să nu admitem o creștere mare a tarifului achitat de cetățeni și de entitățile economice. Să discutăm contractul din perspectivă strict comercială și să nu admitem condiționalități politice în defavoarea Republicii Moldova”, a spus Andrei Spânu.

Potrivit Maiei Sandu, tarifele la gaze vor creşte, dar nu atât de mult, cum ar fi fost la preţurile de pe piaţă la ora actuală.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top