fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un bărbat din Roman și-a înjunghiat soția și cele două fiice gemene, în vârstă de 3 luni: una dintre micuțe a murit, iar cealaltă a fost transferată în stare gravă la Iași

Un bărbat din Roman și-a înjunghiat soția și cele două fiice gemene, în vârstă de 3 luni: una dintre micuțe a murit, iar cealaltă a fost transferată în stare gravă la Iași


Tragedie greu de descris în cuvinte în Roman, județul Neamț. Un bărbat de 40 de ani și-a atacat furibund familia: pe soție și cei doi bebeluși, fetițe gemene, care nici nu împliniseră 3 luni.

Fratele mai mare al copilelor, un băiețel de 9 ani, a scapăt nevătămat datorită mamei care a fugit din bloc, cu el de mână. Pruncii au fost însă răniți foarte grav. Unul a murit în scurtă vreme, celălalt a fost transferat cu elicopterul la Iași, în stare critică și a fost operat. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Atacul sângeros a avut loc sâmbătă dimineața, la ora 8, într-un apartament din Roman. Femeia de 34 de ani s-ar fi aflat în dormitor, împreună cu fetițele de 2 luni și jumătate, când bărbatul ar fi intrat în cameră cu o armă albă și s-ar fi năpustit asupra ei. Femeia, confuză, a reușit să fugă împreună cu băiețelul de 9 ani și s-a refugiat la o prietenă, în blocul de peste drum. În urma ei, individul s-a dezlănțuit asupra bebelușilor fără apărare.

Când au ajuns la apartament, polițiștii l-au găsit pe bărbat baricadat în casă. Au spart ușa, l-au imobilizat și în dormitorul celor mici au dat peste o imagine de coșmar. Ambele fetițe erau înjunghiate, și starea lor era foarte gravă.

Mai multe echipaje de ambulanță au sosit la locul tragediei. Cele două copile au fost duse cât mai repede la spitalul municipal din Roman.

Maria Tălmăcel, coordonator CPU Roman: „Una era în stop, alta cu eviscerație stare gravă, iar mama a fost adusă ulterior cu plăgi fără risc vital. Doamna a fost externată, iar un copil a fost declarat decedat, altul a fost transferat la Iași.”

Transferul s-a efectuat de urgență, cu elicopterul, iar bebelușul a fost dus direct în sala de operație.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii Iași: „A fost lezată capsula hepatică, intestinul și vedem cum va fi evoluția post operatorie. Pacientul este momentan stabil, cu un prognostic rezervat. Probabil că va rămâne ventilată mecanic până starea se va ameliora.”

Anchetatorii spun că au stat de vorbă cu apropiații familiei care au declarat că în ultima vreme soții păreau împovărați de griji: ea, coafeză, stătea cu gemenele acasă, iar bărbatul, care lucrase la un magazin cu termopane, ar fi intrat în depresie. Era îngrijorat de numeroase probleme financiare din perioada pandemiei.

Surse apropiate familiei susțin că ar fi devenit paranoic, că închidea obsesiv ferestrele ca să nu intre nimeni pe geam, în apartamentul de la etajul unu și că ar fi mers recent la medic, dar încă nu avea pus vreun diagnostic.

Gabriela Groza, psiholog judiciar: „Resursele pe care tu le ai la nivel financiar, la nivel mental, la nivel de suport social, resursele de care tu dispui, nu sunt suficiente pentru a face față situației vieții, evenimentelor din acea perioadă. Atunci simțim stres, când nu găsim nicio soluție la ceea ce se întâmplă. O reacție foarte puternică este cea agresivă, cea în care încerci cumva prin acte violente să rezolvi acea presiune, acea tensiune foarte mare.”

Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor. Suspectul este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Neamț. Acesta se află în stare de șoc și nu cooperează, deocamdată, cu anchetatorii. Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top