fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc: oligarhul moldovean este acuzat de îmbogățire ilicită

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc: oligarhul moldovean este acuzat de îmbogățire ilicită


Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost preluat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Republica Moldova. În cadrul acestuia, fostul lider al PDM este acuzat de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari, transmite publicația Agora.md.

Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către Procurorul General interimar Dumitru Robu a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021.

Noul dosar penal a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Curtea Constituțională din Republica Moldova a declarat luni drept inadmisibile solicitările avocatului lui Vlad Plahotniuc, care a cerut judecătorilor CC să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări ale legii, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al 52 de bunuri sechestrate de către oamenii legii lui Plahotniuc.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top