fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Înșelăciune cu concedii medicale decontate la CNAS: prejudiciul se ridică la 6 milioane de lei

Înșelăciune cu concedii medicale decontate la CNAS: prejudiciul se ridică la 6 milioane de lei


În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Neamț, efectuează 16 percheziții domiciliare, dintre care 3 la sediile unor instituții, într-un dosar penal privind un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual. Prejudiciul estimat ajunge la 6 milioane de lei

„Din cercetări a reieșit că, pe teritoriul României, s-ar fi constituit și ar fi activat un grup infracțional organizat, ai cărui membri s-ar fi asociat, în scopul comiterii de fraude în dauna bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prin inducerea în eroare a reprezentanților acestora și prin implicarea directă, cu prilejul solicitării decontării de concedii medicale ale unor angajați ai unor societăți comerciale, pe care le-ar fi folosit în acest scop.

Angajarea acestor persoane s-ar fi făcut cu titlu fictiv, societățile fiind înființate exclusiv în scopul obținerii acestor sume de bani cu titlu de concedii medicale.

Liderii acestui grup infracțional ar fi cunoscut modul de funcționare al decontării concediilor medicale, astfel încât ar fi folosit diverse metode, inclusiv persoane din sistemul medical sau persoane din familie, respectiv anturajul apropiat, pentru realizarea întregului mecanism, care a dus la obținerea frauduloasă a sumelor de bani corespondente decontării concediilor medicale”, se arată în comunicatul Poliției.

Activitatea infracțională a grupului s-ar fi desfășurat sub mai multe modalități, respectiv un palier pe care a avut loc angajarea, cu caracter fictiv, a unor persoane, la anumite societăți comerciale, pe alt palier obținerea unor documente medicale, beneficiind de sprijinul unor medici specialiști și medici de familie, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că persoanele solicitante de concedii medicale prezintă anumite boli.

Escrocii s-ar fi adresat, concomitent, mai multor case județene de asigurări de sănătate, de unde ar fi beneficiat, simultan, în mod fraudulos, de diverse sume de bani.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 6 milioane de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. Neamț, vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top