fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Doi moldoveni au plecat la muncă în Germania cu acte de identitate false: nu au trecut de Vama Albița

Doi moldoveni au plecat la muncă în Germania cu acte de identitate false: nu au trecut de Vama Albița


Poliţiştii de frontieră din Vama Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie R. Moldova.

„În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 15.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Berlin, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, respectiv, 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în borseta personală a unuia şi, respectiv, în pantoful tânărului, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografiile proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Luați la întrebări de polițiștii de frontieră, cei doi moldoveni au declarat că au procurat cărțile de identitate descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunosc, contra sumei de 300 euro fiecare și că intenţionau să folosească documentele pentru a se angaja în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top