Primar din Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de corupție. Prefectura: „E prematur să vorbim despre alegeri anticipate” Foto: Est News

Primar din Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de corupție. Prefectura: „E prematur să vorbim despre alegeri anticipate”


Primarul comunei vasluiene Oşeşti, Grigore Lefter, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Iaşi pentru fapte de corupţie.

 

Cu toate că decizia de condamnare este una definitivă, Instituţia Prefectului nu poate organiza în perioada următoare alegeri anticipate, atribuţiile edilului fiind preluare de viceprimarul în funcţie.

„Procedura este de durată. Chiar dacă avem de-a face cu o condamnare definitivă, sunt câţiva paşi de urmat, o discuţie despre organizarea de alegeri anticipate fiind acum prematură. Decizia Curţii de Apel trebuie comunicată în scris Primăriei Oşeşti, apoi noi trebuie să fim anunţaţi în mod oficial. Se emite ordin al prefectului care poate fi contestat în instanţă de actualul primar. În acest timp prerogativele primarului sunt preluate de viceprimarul în funcţie, urmând să fie ale un nou viceprimar. În funcţie de ce se întâmplă în instanţă, vom putea spune când se organizează alegeri”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.

 

Grigore Lefter a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, după ce au fost sesizate nereguli în derularea unui proiect cu fonduri europene vizând modernizarea unui drum din comuna Oşeşti. Edilul mai avea o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul pe post de consilier, însă aceasta nu l-a împiedicat să candideze la alegerile locale din luna iunie.

 

El se află la al treilea mandat în fruntea comunei Oşeşti.

 

(Sursa: radioiasi.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top