Olimpicul la Teologie din Piatra Neamț dispărut în urmă cu o săptămână, de negăsit. Apropiații se gândesc la ce e mai rău

Olimpicul la Teologie din Piatra Neamț dispărut în urmă cu o săptămână, de negăsit. Apropiații se gândesc la ce e mai rău


Olimpicul Marius Ioan Săndulache, de 18 ani, elev în ultimul an la Liceul Teologic "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Piatra Neamţ, a dispărut în ziua de joi, 17 noiembrie. În acea zi, a ieşit din curtea unităţii de învăţământ, după ce a purtat o convorbire telefonică.

 

Părinţii care locuiesc în comuna Mărgineni speră ca băiatul să fie totuşi în viaţă şi aşteaptă un semn de la fiul lor.

 

„Noi ne-am consolat că e la vreo mănăstire pentru că îi plăcea să meargă la mănăstiri, să cânte“, a spus pentru „Adevărul” tatăl lui Marius în timp ce mama se roagă ca fiul ei să trăiască.

 

Pentru părinţi, profesori şi colegi, scenariul cel mai negru este ca Marius să se fi înecat în Bistriţa, deoarece, tot în ziua de 17 noiembrie, aproape de prânz (la ora 11.58), pompierii au fost anunţaţi, prin 112, că o persoană s-a aruncat în apele râului şi nu a mai reuşit să iasă după ce a strigat disperat după ajutor.

 

Martorul care a anunţat echipajele de intervenţie a văzut un bărbat care a escaldat balustrada podului „Căprioara" (în zona Pieţei Centrale a oraşului) şi s-a aruncat în apă. De atunci, zi de zi, echipele de la ISU caută cu ajutorul scafandrilor trupul persoanei dispărute sub ape.

 

„Nu avem veşti legate de tânărul dispărut. Acum vorbim de un Marius în viaţă, cel puţin până ce nu va fi descoperită persoana înecată şi se va vedea cine este“, a declarat joi, 24 noiembrie, părintele profesor Dan-Ovidiu Cojan, directorul Liceului Teologic din Piatra Neamţ.

 

Cercetarea se efectuează cu dificultate deoarece apa este foarte rece, în unele locuri atinge şi 4-5 metri, iar curenţii sunt foarte puternici. Aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii, este foarte posibil ca trupul neînsufleţit să ajungă în zona grătarelor de la barajul Reconstrucţia situat la circa un kilometru în aval de pod.

 

La căutările de miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat şi un colac cu o lumânare aprinsă, ritual care se practică la căutările persoanelor înecate pentru a semnaliza locul unde s-ar afla trupul neînsufleţit.

 

În urmă cu doi ani, Marius Săndulache a participat la faza naţională a Olimpiadei de religie unde a obţinut menţiune, iar în cei patru ani de liceu avea numai note de 9 şi 10.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top