Explozii în lanț, în Botoșani: trei transformatoare au sărit în aer. O mie de familii au rămas fără curent electric Foto: ISU Botoșani

Explozii în lanț, în Botoșani: trei transformatoare au sărit în aer. O mie de familii au rămas fără curent electric


Mai multe incendii au izbucnit în municipiul Botoșani după ce o serie de transformatoarele electrice au luat foc la a intrarea în municipiu dinspre Cătămărăști.

 

Sursa incendiului pare a fi un transformatorul electric, aflat în zona unde întoarce tramvaiul, care a luat foc şi a explodat.

 

Flăcările au ajuns la câțiva metri înălțime, spun martorii, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat mai multe echipe de pompieri. În apropiere este și o benzinărie, iar Poliţia a închis circulaţia pe una dintre străzile adiacente pentru a evita o catastrofă.

 

Un autoturism echipat taxi, aflat în vecinătate, a luat foc . În ajutorul pompierilor de la Deatașamentul Botoșani au venit și autospeciale de la Dorohoi.

 

Distribuitorul de energie electrică Delgaz Grid va demara o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiile care au avut loc, astăzi, în același timp, la trei transformatoare electrice din Botoşani.

 

Situaţia a fost una critică, existând pericolul unei explozii, ca urmare a supraîncălzirii celor 11 tone de ulei din interior. Şase echipaje de pompieri cu autospeciale cu apă şi spumă au intervenit pentru lichidarea incendiilor.

 

Aproximativ 1.000 de familii din Botoșani nu beneficiau, astăzi după-amiază, de energie electrică.

 

Pentru că, după stingerea incendiilor, exista încă pericol de suprapresiune, echipajele ISU continuă supravegherea zonei.

 

(Sursa: radioiasi.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top