Educatorii rușinii. Învățătoarea și directoarele unei școli din Galați, amendate pentru izolarea și umilirea unei eleve cu dizabilități

Educatorii rușinii. Învățătoarea și directoarele unei școli din Galați, amendate pentru izolarea și umilirea unei eleve cu dizabilități


Copila de opt ani suferă de o formă de autism şi, potrivit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a fost supusă unor umilinţe grave şi izolată de restul clasei din cauza acestui sindrom.

 

Cei care au studiat cazul copilei din Galaţi susţin că, în urma evenimentelor, eleva de 8 ani a suferit traume emoţionale severe, iar părinţii au fost nevoiţi să o transfere la o şcoală mult mai departe de casă.

 

La rândul lor, cele două directoare ale şcolii nu au luat nicio măsură faţă de modul în care era tratată fetiţa, lucru semnalat acestora de mai multe ori de mama copilei.

 

Conform deciziei Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, educatoarea şi cele 2 directoare au fost sancţionate cu amendă de 1.000 lei fiecare.

 

Un aspect foarte important şi o premieră pentru cazurile de discriminare a copiilor cu dizabilităţi din România este sancţionarea conducerii şcolii pentru PASIVITATE.

 

De asemenea, s-a descoperit că învăţătoarea o muta zilnic pe fetiţa din banca în care stătea într-o sală alăturată. Cadrele didactice au contestat sancţiunea.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top