fbpx
Portokal
Trei cetățeni cu pașapoarte turistice turcești falsificate, depistați la Vama Oancea

Trei cetățeni cu pașapoarte turistice turcești falsificate, depistați la Vama Oancea


Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat trei cetățeni turci care au încercat să intre ilegal în țară în baza unor pașapoarte turistice turcești falsificate.

 

În data de 19 mai a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, județul Galați, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, trei bărbați, pasageri într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte turistice cu însemnele autorităților din Turcia.

 

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat faptul că filele informatizate ale celor trei paşapoarte sunt falsificate.

 

În urma cercetărilor specifice, împreună cu autorităţile de frontieră din R.Moldova, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, toți în vârstă de 21 de ani, iar cu privire la cele constatate, aceștia au declarat că au plătit pentru documente, în Turcia, câte 1.000 de euro fiecare, unei persoane a cărei identitate nu o cunosc, deoarece acest tip de pașaport le permite să călătorească în Europa, fără a avea nevoie de vize. 

 

Celor trei cetățeni turci nu li s-a permis intrarea în țară, fiind preluati de catre autorittaile de frontiera din R Moldova, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top