Grevă pe termen nelimitat în instanțele de judecată din Galați

Grevă pe termen nelimitat în instanțele de judecată din Galați


Grefierii şi personalul conex şi auxiliar de la instanţele de judecată din judeţ vor intra, începând de mâine, în grevă pe termen nelimitat, cu întreruperea programului de lucru între orele 11,00 şi 13,00, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării din fonduri publice, a anunţat, luni, preşedintele Sindicatului IUS-LEX Galaţi, Mirela State.

 

Potrivit Radio Iași, în grevă vor intra grefierii, personalul conex şi auxiliar de la judecătoriile Galaţi, Lieşti, Tecuci, Târgu Bujor, Tribunalul Galaţi şi o parte dintre angajaţii Curţii de Apel Galaţi.

 

„Se va întrerupe programul de lucru, nu se va lucra cu publicul şi se vor asigura doar urgenţele – cazurile cu arestări, reţineri, diverse ordonanţe. Suntem nemulţumiţi de prevederile din proiectul legii salarizării”, a declarat Mirela State.

 

Potrivit unui comunicat al Sindicatului IUS-LEX Galaţi, transmis luni, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că, dacă proiectul de lege ar fi aplicat în forma actuală, grefierii şi personalul auxiliar şi conex ar avea salariile diminuate semnificativ.

 

„Considerăm important de menţionat aspectul că, dacă proiectul de lege ar fi aplicat în forma propusă şi înregistrată la Senatul României, categoria profesională a grefierilor şi a celuilalt personal auxiliar de specialitate şi conex ar avea salariile diminuate semnificativ. Salarizarea propusă grefierilor, pentru anul 2022, este, în cel mai bun caz, la acelaşi nivel cu cea actuală, ceea ce va conduce la scăderea salariilor actuale începând cu data de 1.01.2018. Totodată, grefierii au preluat în ultimii ani şi continuă să preia atribuţii transferate de la magistraţi, rolul, importanţa şi răspunderea muncii crescând în mod corelativ. Dacă în anii 2000, salariul unui grefier ajungea la 80% din cel al unui magistrat, în prezent procentul este de 25-30%”, se spune în comunicat.

 

Sindicatul IUS-LEX Galaţi numără aproximativ 150 de membri.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top