Halucinant: bărbatul rănit grav în explozia de la Botoșani nu a putut fi internat mai bine de o zi pentru că nu sunt paturi în spitalele de arși din țară

Halucinant: bărbatul rănit grav în explozia de la Botoșani nu a putut fi internat mai bine de o zi pentru că nu sunt paturi în spitalele de arși din țară


Mai mult de 24 de ore le-a luat autorităţilor să transfere un pacient cu arsuri grave pe jumătate din suprafaţa corpului la un spital în care poate fi tratat ceva mai bine.

 

Bărbatul de 71 de ani, al cărui apartament a sărit ieri în aer, a fost iniţial internat în secţia de terapie intensivă a spitalului din Botoşani, deşi avea nevoie de tratament de specialitate. Medicii din Botoşani au cerut ajutor de la toate centrele de mari arşi din ţară, mai bine de 24 de ore, dar în niciunul nu există un loc liber.

 

Abia în această seară, după ce Ministerul Sănătăţii şi-a dat acceptul, pacientul a fost transferat la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi. Nici acolo, însă, dotările nu sunt cele mai potrivite. Permit doar tratarea pacienţilor care au arsuri pe cel mult un sfert din suprafaţa corpului.

 

Bărbatul, care are arsuri de gradul III și IV,  pe jumătate din suprafaţa corpului, a fost trecut pe o listă de aşteptare. În prima fază, rudele au aflat că şansele să fie primit la tratament abia săptămâna viitoare sunt minime, recunosc medicii din Bucureşti.  Victima este în stare stabilă, dar prognosticul medicilor este rezervat.

 

Vestea că bărbatul de 71 de ani al cărui apartament a sărit în aer vineri seară a ajuns pe o listă de aşteptare, deşi viaţa lui atârnă de un fir de aţă, a şocat pe toată lumea.

 

Conducerea Spitalului Județean Botoșani spune că a înroşit telefoanele în încercarea de a-i da pacientului o şansă în plus la viaţă.

 

În spitalul de la Botoșani, medicii nu pot trata cum trebuie un caz atât de complicat. „Noi ca spital, până în prezent, am administrat tratament pentru susţinerea vieţii. Albumină, plasmă, aşteptăm transferul pentru un centru de specialitate. Putem să tratăm pacienţii cu până la 20% arsură corporală”, a explicat Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

 

La Botoșani sunt internate încă două persoane victime ale exploziei de vineri seara. Una dintre ele este un copil de 11 ani. Starea acestor răniți este, însă, mai bună.

 

(Sursa: digi24.ro)

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top