fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Sediul BioTexCom din Kiev (Foto: Euractiv.ro) Sediul BioTexCom din Kiev (Foto: Euractiv.ro)

Anchetă explozivă! Mame surogat de închiriat: basarabeni implicați într-o rețea de trafic cu nou-născuți activă în R. Moldova, Ucraina și România


Procuratura militară a Ucrainei investighează de puțin timp clinica „BioTexCom” și pe șeful acesteia, Albert Tochilovskyi, pentru trafic cu nou-născuți. Dosarul este instrumentat de Procuratura Militară, deoarece multe mame-surogat proveneau din teritoriile ocupate Lugansk și Donețk. Clinica „BioTexCom” a fost creată în Ucraina de „cetățeni moldoveni care, concomitent, dețin și cetățenia Germaniei”, susține procurorul general al Ucrainei, Iurii Luțenko. Tochilovskyi respinge acuzațiile și spune că, pur și simplu vreun fiu sau amantă de demnitar vrea să-i ia afacerea.

Euractiv.ro a început din vara anului 2017 o anchetă jurnalistică asupra afacerilor din jurul companiei BioTexCom și legăturile acestei companii în afara Ucrainei. În același timp, jurnaliștii au verificat cât de răspândit este fenomenul mamelor de împrumut în Moldova, România și Ucraina, dar și care este baza legală în aceste țări.

Jurnaliștii au vorbit cu femei ce au fost mame surogat sau purtătoare, au apelat la serviciile unei femei ce se oferea să ne poarte copilul, pretinzând că nu putem avea copii decât dacă apelăm la o mamă surogat sau purtătoare.

O altă tânără, ce a lucrat la Poliția de Frontieră din Republica Moldova, s-a oferit chiar să doneze uterul său, prin transplant, pentru ca jurnaliștii sub acoperire să poată avea copii.

Altă femeie trăiește o dramă și își minte familia zi de zi. Nimeni nu știe că a fost mamă surogat, iar în urma nașterii nu mai poate avea proprii copii. Soțul nu știe, iar fiica din altă căsătorie habar nu are că și-a făcut studiile din banii obținuți de mama sa prin închirierea pântecelui.

Prețurile sunt piperate pe piața mamelor de închiriat pe durata sarcinii, dar cuplurile ce nu pot avea copii în mod natural fac acest sacrificiu pentru a avea bebelușii la care visează.

 Citește mai mult AICI


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top